logo F1online.sk

Ferrari zrýchľuje aj bez vylepšení. Sainz: Auto má tempo a cítim sa v ňom dobre

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 6. 2021

Ferrari pokračuje v príjemných prekvapeniach aj na tradičných okruhoch. Síce sme v Le Castellet neboli svedkami ďalšej zázračnej pole position, no post lídra stredu si Scuderia dokázala podržať. Vďačí za to najmä peknému výkonu Carlosa Sainza, ktorý monopost SF21 dostal na piate miesto.

Rodák z Madridu neustále napreduje. V sobotu dokázal zdolať tímového kolegu Charlesa Leclerca o 15 stotín sekundy, čo je slušný výsledok. Na otázku, či je dnešok signálom toho, že sa vo Ferrari už cíti stopercentne, Sainz odpovedal: „V Monaku, Baku a aj tu som sa cítil veľmi dobre, ale tu sa mi konečne podarila čistá kvalifikácia. Toto je prvá kvalifikácia, v ktorej som ukázal svoj plný potenciál. Bolo načase, pretože už som začínal byť trochu frustrovaný.“

„Určite to bol dobrý deň, taký bezproblémový. Kvalifikácie v Monaku a Baku som opúšťal s pocitom, že tam zostala nejaká časová rezerva. Dnes to však bola z mojej strany čistá kvalifikácia, nič také sa nestalo a ja som ukázal, že sa v tomto aute dostávam do tempa. Som veľmi rád, že sa stále viac a viac adaptujem.“

„V pretekoch bude dôležité dobré a bezproblémové prvé kolo, takisto zvoliť ideálnu stratégiu. Ak budeme chytrí pri voľbe pneumatík a voľbe stratégie, potom by to mal byť dobrý víkend, pretože naše auto tempo má a cítim sa v ňom dobre,“ dodal Sainz.

Ferrari svojim tempom stále prekvapuje. Aj na tomto klasickom okruhu dokázalo ovládnuť stred poľa a naďalej napreduje. To sa Scuderii darí bez toho, aby na monopost SF21 prinášalo nejaké vylepšenia. Auto zostáva od Veľkej ceny Bahrajnu v podstate nezmenené a tím ho len dolaďuje na základe nazbieraných dát.

„Auto sme len dolaďovali a nepriniesli žiadne veľké vylepšenia. Plne sa koncentrujeme na budúci rok a nové pravidlá. Náš progres je dôsledkom lepšieho chápania nášho auta a drobných zmien, ktoré nám pomáhajú každý víkend napredovať,“ povedal Sainz.

„Monako a Baku nás veľmi prekvapili, hlavne teda Baku. V Bahrajne sme videli, že naše auto je v pomalých zákrutách veľmi dobré. Baku však má dlhú rovinku a mysleli sme, že nás to zosunie poradím dozadu. Tu sme sa vrátili späť tam, kde sme boli pred Monakom a Baku, teda šesť alebo sedem desatín za lídrov. V porovnaní s minulým rokom je to však dobrý posun,“ povedal Sainz.