logo F1online.sk

Leclerc s pochvalou pre Sainza a sebakritikou: Nejazdil som dobre

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 6. 2021

Má stred poľa nového lídra? Nuž, rozhodovať bude preteková výkonnosť, ale aj na tradičnom okruhu ako je Paul Ricard, dokázalo Ferrari v kvalifikácii zdolať McLaren. V červenom monoposte sa dnes blysol najmä Carlos Sainz. Jeho tímový kolega Charles Leclerc ho celý deň sledoval z úctivej vzdialenosti a musí zniesť druhú kvalifikačnú porážku v tejto sezóne.

Ferrari pricestovalo do Francúzska s veľmi opatrnými vyjadreniami. „Bude to návrat do reality“ zhodovali sa ako jazdci, tak šéfovia Scuderie. Tá realita sa však napokon nezdá taká nepríjemná. Piate a siedme miesto určite nie je na zahodenie. Je sobotný výsledok lepší než vo Ferrari pred víkendom očakávalo?

„Neviem,“ odpovedal Charles Leclerc. „Bola to z mojej strany veľmi, veľmi náročná kvalifikácia. Masívne som sa trápil. Sme limitovaní pokiaľ ide o vyváženie monopostu, čoho dôsledkom bola mierna nedotáčavosť. Ja osobne som dnes tiež nejazdil dobre.“

„Naproti tomu Carlos odviedol neuveriteľnú prácu. Dokázal auto dostať na piate miesto a dnes bol konzistentne rýchlejší než ja. Tím ako taký odviedol skvelú robotu. Ja mám pocit, že z mojej strany to dnes mohlo byť ešte oveľa horšie. Pred tým posledným kolom v Q3 som sa trápil oveľa viac než to navonok vyzeralo.“

Čo môžeme očakávať od Ferrari v nedeľu? Rozhoduje samozrejme pretekové tempo a sobotnú rýchlosť treba preniesť aj do nedeľných pretekov. „Myslím si, že to budú náročné preteky, ale počkajme si a uvidíme. V piatok nebolo naše pretekové tempo také zlé,“ povedal Leclerc.