logo F1online.sk

Verstappen: Vedel som, že to bude lepšie, ale až takto?

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala19. 6. 2021

V Monaku a Azerbajdžane mal Red Bull jasne navrch. Na tradičnejšie trate sa preto červení býci veľmi netešili, veď na tej poslednej v Španielsku v boji s Mercedesom jasne ťahali za kratší koniec. Podobného scenára sa báli aj na okruhu Paula Ricarda, no minimálne v sobotu sa to nepotvrdilo. Verstappen zostal až prekvapený z toho, aký bol v doterajšom priebehu víkendu rýchly.

Max Verstappen získal piatu pole position v kariére, keď dokázal na Lewisa Hamiltona nájsť 0,258 sekundy. Po treťom tréningu dokonca Mercedesu hrozilo, že utŕži poriadny debakel. Pole position je však pole position, či už sa náskok pohybuje v stotinkách alebo desatinách sekundy.

“Myslím, že už od druhého tréningu robíme kroky vpred a vlastne v tom sme aj dnes pokračovali,” vysvetľoval, čo Red Bullu pomohlo ku kvalifikačnému víťazstvu, Max Verstappen. “V treťom tréningu najskôr vládli trochu iné podmienky, ale v kvalifikácii sme opäť ukázali, že rýchlosť máme.”

“Veľmi ma to teší. Tento okruh z historického hľadiska nie je pre nás zrovna úžasný, ale som veľmi šťastný, že sme to vytiahli až na pole. Vedel som, že budeme lepší ako naposledy, keď sme tu boli, ale že budeme až takíto dobrí? To som nečakal,” priznal Holanďan s belgickými koreňmi. “Je to veľmi sľubné, teraz musíme v tom pokračovať, naďalej tlačiť a snažiť sa to vylepšovať.”

“Samozrejme, dnes sa žiadne body nerozdávajú. Bol to však pre nás skvelý deň. Zajtra sa to pokúsime zavŕšiť a získať 25 bodov, o ktoré sme prišli v Baku,” spomenul si na nešťastné zlyhanie pneumatiky, ktoré ho pár kôl pred koncom stálo víťazstvo.

Od návratu VC Francúzska do kalendára sa z víťazstva v Le Castellet zatiaľ netešil iný pilot ako Lewis Hamilton. Cíti sa Verstappen na to, aby pretrhol túto víťaznú šnúru? Dlhé jazdy si pochvaľoval… “V druhom tréningu som sa cítil dobre. Musíme však počkať, čo na to povie počasie.” V nedeľu totižto hrozí dážď.

Súvisiace články