logo F1online.sk

Alonso cíti po piatku drobnú úľavu: Pýtali sme sa samých seba, čo sa vlastne stalo

Fernando Alonso
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 6. 2021

Alpine pricestoval na svoje domáce podujatie ako celkovo siedmy tím Pohára konštruktérov. Výkonnosť monopostu A521 bola v doterajšom priebehu sezóny prinajlepšom trochu kolísavá. V Portugalsku či Španielsku bola rýchlosť Fernanda Alonsa a Estebana Ocona pomerne sľubná, v Monaku a Baku však boli kompletne stratení. Na domácej pôde to zatiaľ vyzerá na tú lepšiu verziu Alpinu.

Piate (Ocon) a siedme (Alonso) miesto v prvom tréningu, štvrté (Alonso) a šieste (Ocon) v tom druhom. Stredu poľa zatiaľ kraľujú domáci, hoci súboj vo „zvyšku sveta“ bude tento víkend opäť mimoriadne tesný. Nezabúdajme pritom, že aj samotní činovníci Alpinu priznávajú, že ich auto je skôr sobotné, nie nedeľné.

„Svojim spôsobom je to trochu úľava. Pýtali sme sa samých seba, čo sa to vlastne v Monaku a Baku stalo. Stále nemáme dostatočné odpovede, no tento víkend to zatiaľ vyzerá ako návrat do normálu pokiaľ ide o našu konkurencieschopnosť. Smerom k zvyšku sezóny je to určite pozitívne,“ povedal po piatku Fernando Alonso, ktorý zaostal v druhom tréningu za najrýchlejším Maxom Verstappenom len o pol sekundy.

„Auto bolo dnes rýchle. Trochu sme experimentovali s nastavením v prvom i druhom tréningu. Nemáme ešte úplne jasné odpovede, ale zatiaľ sa zdá, že to funguje dobre.“

„Veríme, že si túto rýchlosť dokážeme do zajtra udržať. Myslím, že keď príde hodina pravdy, bude to v strede poľa veľmi, veľmi tesné a pár desatín bude znamenať veľký rozdiel. Poďme zistiť, či sa nám podarí zaradiť medzi tých lepších,“ dodal Alonso.

Pokiaľ ide o tempo Alpinu, svoje k tomu dodal aj Alonsov tímový kolega Esteban Ocon. „Je to v súlade s tým, čo sme očakávali, alebo teda skôr dúfali. Zatiaľ to vyzerá dobre. Myslím, že naše tempo bolo dnes dosť dobré. Stále je to však len piatok, takže sa musíme pozerať ďalej a premýšľať, čo sa dá ešte zlepšiť. Ešte stále tu je niekoľko oblastí, v ktorých sa môžeme zlepšiť.“

Súvisiace články