logo F1online.sk

Ferrari po piatku: V súlade s očakávaniami

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 6. 2021

Vo Ferrari si dali pred francúzskym víkendom dobre záležať, aby fanúšikom nedávali falošné nádeje. Po dvoch kvalifikačných víťazstvách v Monaku a Baku neustále opakovali, že na okruhu Paul Ricard ich čaká návrat do reality. Na tejto rétorike sa nič nemení ani po piatkových voľných tréningoch.

Ferrari na tom nebolo dobre hlavne v tom prvom. Ani jeden z pilotov Scuderie sa v ňom nedokázal dostať do najlepšej desiatky a Charles Leclerc sa tímu na svoje auto posťažoval. S čím sa vlastne tak trápil?

„So všetkým. Pokiaľ ide o nastavenie vyváženia to bol veľmi náročný deň pre všetkých. Vietor je tejto trati dosť silný, čo jazdu značne komplikuje. Podmienky sú však rovnaké pre všetkých a musíme z toho nájsť nejaké východisko. Myslím, že druhý tréning bol v tomto smere o trochu lepší. Povedzme, že to korešponduje s tým, čo sme očakávali. Monako a Baku boli víkendy, počas ktorých sme boli oveľa lepši než sa očakávalo. Teraz je naša výkonnosť v súlade s očakávaniami,“ zhodnotil piatok vo Francúzsku Charles Leclerc.

V druhom tréningu však Leclerc skončil na celkom slušnom piatom mieste. Z jazdcov „zvyšku sveta“ sa pred neho dostal len Fernando Alonso. „Piate miesto nie je zlé. Stále je však pred nami nejaká práca. V porovnaní s prvým tréningom sa nám podarilo pekné zlepšenie a z auta som mal lepší pocit.“

Jeho tímový kolega Carlos Sainz výsledkovo trochu zaostal, no aj on sa dokázal v druhom voľnom tréningu dostať do najlepšej desiatky, čo je pre Scuderiu určite pozitívne. Rodák z Madridu urobil v prvom tréningu jazdeckú chybu, roztočil sa a zahodil jednu čerstvú sadu mäkkých gúm.

„V prvom tréningu som neodjazdil ani jedno kolo na mäkkých pneumatikách, pretože som urobil chybu a skončil v hodinách. V druhom tréningu sa mi to už podarilo, takže rýchle kolo na softoch mi pomohlo dostať sa trochu dopredu,“ povedal Sainz.

„Auto vlastne nebolo zlé. Vedeli sme, že na tejto trati to nebude také dobré ako v Baku alebo v Monaku. Je to teda trochu návrat späť do reality. Som však rád, že ideálne nastavenie vyváženia nie je po dnešku také vzdialené,“ dodal.

Dostať sa s oboma autami do najlepšej desiatky bude zrejme hlavným cieľom Ferrari tento víkend.