logo F1online.sk

Verstappen spokojný so zlepšením Red Bullu: Bude to opäť veľmi tesné

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 6. 2021

Tento víkend nás vo Francúzsku čaká ďalšia epizóda seriálu Mercedes vs. Red Bull – boj o titul. Miernym favoritom bude v Le Castellet tím obhajcov titulu, ktorý to v piatkových tréningoch aj potvrdil. Aktuálny líder šampionátu, Max Verstappen, očakáva v sobotu a nedeľu tuhý boj.

Tempo Red Bullu nebolo v prvom tréningu nijak oslňujúce. V tom druhom sa však už „červené býky“ dokázali zlepšiť, hoci sa to odrazilo len na časoch tímovej jednotky.

„Myslím, že sme sa v priebehu dňa dosť zlepšili. V prvom tréningu som nebol celkom spokojný, potom ani začiatok toho druhého nebol nijak skvelý, ale v ďalších stintoch bol ten pocit už omnoho lepší. Stále však platí, že to nie je vôbec jednoduché. Je to otvorený okruh, panujú tu dosť veterné podmienky, takže nie je ľahké poskladať kolo. Záver dňa však bol dobrý, takže si myslím, že zajtra môžeme byť konkurencieschopní,“ povedal po piatku Max Verstappen.

Paul Ricard sa radí ku klasickým okruhom, čo však neznamená, že tímy tu nečakajú žiadne výzvy. Nový asfalt a reprofilovanie niektorých zákrut spôsobuje inžinierom značný bolehlav. Nezabúdajme tiež, že okruh je situovaný na otvorenej planine a teda tu panujú náročné poveternostné podmienky.

„Fúka tu nárazový vietor. V jednom kole máte dobrý pocit, no v tom druhom sa vietor zdvihne. Je tak náročné odhadnúť tú správnu rýchlosť v strede zákruty. S tým sa však musí vysporiadať každý. Pokúsime sa teda nájsť nejaké riešenie, aj keď ani s teplotami to nie je jednoduché, keďže je dosť horúco,“ povedal Max.

A aká je teda odpoveď na najdôležitejšiu otázku víkendu? Dokáže Red Bull tento víkend opäť poraziť Mercedes? „Ťažko povedať. Dnešok však pre nás bol dobrým dňom, aj keď nikdy neviete, čo vaši súperi dokážu cez noc nájsť. Dnešné pretekové simulácie boli z našej strany celkom slušné. Očakávam, že to bude opäť veľmi tesné, no nečaká nás ľahká úloha,“ uzavrel holandský pretekár.

Jeho tímový kolega Sergio Pérez mal na prvý pohľad omnoho náročnejší deň. Bakuský víťaz sa v druhom voľnom tréningu umiestnil až na dvanástom mieste a pripomenul svoje slabšie dni z úvodu sezóny. Stále sú to však len voľné tréningy a aj sám Checo hovorí, že to nie je také zlé ako sa zdá.

„Myslím, že to neboli dobré jazdy. Do cesty sa priplietla premávka a niektoré zmeny, ktoré sme vykonali, neboli ideálne,“ povedal Pérez. „Nemyslím si však, že sme takí zlí ako to vyzerá. Max mal podľa mňa dobrú rýchlosť. Snáď dokážeme cez noc zlepšiť naše tempo, pochopiť naše problémy a posunúť sa vpred.“