logo F1online.sk

Russell si aktuálnu situáciu užíva, je zvedavý na svoju budúcnosť

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala17. 6. 2021

Zdá sa, akoby George Russell mal už kokpit Mercedesu na dosah ruky. Minimálne taký pocit sme mohli nadobudnúť v posledných dňoch, keď viaceré zahraničné zdroje už zo spojenia Lewisa Hamiltona s Georgom Russellom spravili hotovú vec. Mladý Brit zatiaľ nič nepotvrdil ani nevyvrátil. Hovorí len, že si aktuálnu situáciu veľmi užíva.

Valtteri Bottas vo štvrtok vysvetlil, že tím zatiaľ o jeho budúcnosti nerozhodol. Mercedes bude až neskôr prehodnocovať, či bude lepšie si v tíme ponechať jeho, alebo staviť na mladú krv v podobe Georga Russella. Russell na tento verdikt tiež stále len čaká, no nervózny nie je.

“Samozrejme, uvedomujem si všetky tie špekulácie, ale momentálne si len užívam preteky tak, ako prichádzajú,” ozrejmil George Russell. “Chcem, aby som mal v istom bode jasno v tom, ako bude vyzerať moja budúcnosť. Teraz sa koncentrujem na tento víkend, Veľkú cenu Francúzska, a rakúske preteky.”

“Obyčajne sa to všetko zomelie okolo letnej prestávky. Väčšina ľudí to vytesá do kameňa práve okolo letnej pauzy. Ja sa teda zatiaľ koncentrujem na preteky a asi si to aj užívam — tú zvedavosť z toho, čo príde. Niekedy je vzrušujúce nevedieť, čo vás čaká,” usmieva sa pilot Williamsu, ktorému sa tento rok končí trojročný kontrakt.

A hoci sa momentálne zdá byť favoritom na sedačku v Mercedese, on sám nič neberie ako samozrejmosť. “Stále som pilotom Williamsu a ešte som nepodpísal žiadnu zmluvu. Momentálne sa koncentrujem na moju prácu. Dúfam, že sa okolo letnej prestávky vyjasní aj moja budúcnosť.”

“Teraz si ale užívam pretekanie a koncentrujem sa na to,” zopakoval svoju mantru po ikstýkrát Russell. “Čím lepšiu prácu odvediete na trati, tým máte väčšie šance si zabezpečiť svoju budúcnosť, keďže Formula 1 je nemilosrdný šport. Je tu miesto len pre 20 jazdcov. Musíte byť v špičkovej forme a nemôžete sa nechať uniesť tým, že sa zahľadíte do budúcna. Ak totiž vypadnete z formy, všetko sa môže veľmi rýchlo zmeniť.”

Súvisiace články