logo F1online.sk

Sainz: Leclerc je najlepším kvalifikačným pilotom na štartovom rošte

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Mirec Somoši
Mirec Somoši17. 6. 2021

Carlos Sainz pred začiatkom tejto sezóny prestúpil z McLarenu do Ferrari. Stal sa tímovým kolegom Charlesa Leclerca, ktorý je na monopost Ferrari veľmi dobre zvyknutý. Sainz túto skutočnosť vedel vopred, napriek tomu chcel pôsobiť vo Ferrari a táto výzva sa mu veľmi páči.

Carlos Sainz je v kráľovnej motoršportu iba sedem rokov, no pôsobiť stihol hneď vo viacerých tímoch, konkrétne v Toro Rosso, Renaulte, McLarene a teraz jazdí v monoposte Ferrari. Práve pôsobenie v Scuderii znamenalo pre Španiela najväčšiu výzvu, nakoľko jeho tímovým kolegom je Charles Leclerc, ktorý už v tíme pôsobí tretiu sezónu a za ten čas si dokázal získať srdcia mnohých tifosi. Sainz si však z toho ťažkú hlavu nerobí.

„Samozrejme, že som o tom premýšľal. Pri podpise zmluvy sa pozriete na všetky možnosti, ale po rozhovore s Mattiom (Binottom, pozn. red.) som si uvedomil, že dostanem férovú šancu. Predpokladal som, že možno počas prvej sezóny bude ťažké priblížiť sa Leclercovi. Verím však svojmu talentu, pracovnej morálke a očakávam, že v budúcnosti budem k nemu oveľa bližšie alebo dokonca pred ním,“ zhodnotil Sainz.

Španiel sa vyjadril aj na adresu svojho tímového kolegu, ktorého označil za najlepšieho kvalifikačného pilota na štartovom rošte. „Ak si proti niekomu chcete vyskúšať kvalifikačnú rýchlosť, je to proti Charlesovi Leclercovi. Myslím si, že je najlepším kvalifikačným pilotom na štartovom rošte. Je jedným, ak nie najväčším talentom súčasnej F1. Teraz sa vlastne dozvedám, prečo podáva výkony na tak vysokej úrovni.”

Nie je to iba o rýchlosti. Má tiež veľmi dobrú pracovnú morálku, je dobrý v budovaní tímu, má veľa silných stránok, ktoré z neho robia tak silného jazdca. Ak mám byť úprimný, táto výzva sa mi naozaj páči, pretože viem, že neexistuje nikto lepší na jedno kolo ako on,“ zhodnotil pilot Ferrari.

Po týchto vyhláseniach nasledovala otázka, aby Sainz porovnal Leclerca s Verstappenom a Norrisom. „Každého pilota, ktorého by ste v súčasnosti posadili vedľa Charlesa do Ferrari, by to mal v kvalifikácii veľmi náročné, pretože Charles má tri roky skúseností vo Ferrari. Ak však pôjdete do Red Bullu, bude to veľmi náročné aj s Maxom, to isté platí aj v Mercedese s Hamiltonom a v McLarene s Landom. Tí chlapci podávajú najlepšie výkony so svojím monopostom, pretože s ním majú skúsenosti,“ dodal na záver 26-ročný rodák z Madridu.

Súvisiace články