logo F1online.sk

Budkowski: Nedokážeme naše kvalifikačné tempo preniesť do pretekov

Esteban Ocon
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 6. 2021

Doterajšie účinkovanie tímu Alpine v tejto sezóne je skôr sklamaním. Francúzsky celok sa v tomto roku predstavil s veľmi zaujímavým konceptom, no monopost A521 ukázal solídne tempo len na dvoch podujatiach z celkových šiestich. V Enstone sa to samozrejme pokúšajú zmeniť, otázkou však je, či to má vôbec zmysel.

Pred nami je zmena pravidiel a pre tímy zo stredu a konca poľa už nemá veľký význam investovať čas a peniaze do súčasných monopostov. Pre Alpine je však otázka pretekového tempa ich tohtoročného monopostu hádankou, ktorú skrátka musia rozlúsknuť.

„Musíme porozumieť nášmu deficitu v pretekovom tempe. Práve toto v súčasnosti aktívne prešetrujeme,“ vyhlásil výkonný riaditeľ tímu Alpine Marcin Budkowski. „Je jasné, že auto ukázalo dobrú výkonnosť v kvalifikácii, ale na niektorých okruhoch nedokážeme preniesť kvalitné kvalifikačné tempo do nedeľných pretekov. Musíme prísť na to, čo za tým je, aby sme mohli získavať viac bodov.“

„Veríme, že naše doterajšie zistenia nám pomôžu k dobrému výsledku vo Francúzsku. Ide o permanentný okruh podobný tým, na ktorých sa stretávame normálne,“ dodal Budkowski.

Jeho tím momentálne okupuje siedme miesto Pohára konštruktérov. To nie je práve lichotivá vizitka. Aj v Baku mal Alpine problémy hlavne sám so sebou. Estebana Ocona vyradila z pretekov porucha a Fernando Alonso v pretekovom tempe strácal. Pri reštarte však odviedol vynikajúcu prácu a dostal sa aspoň na šieste miesto.

„Až do nedele vyzeral náš víkend sľubne. V piatok a sobotu sme boli pomerne konkurencieschopní. V zložitej kvalifikácii plnej žltých a červených vlajok sme sa aspoň s jedným autom prepracovali do Q3,“ hovorí Budkowski.

„V pretekoch žiaľ naše tempo nebolo dostatočne dobré na to, aby mohol Fernando zabojovať o nejaké dobré umiestnenie. V závere predviedol neuveriteľný výkon a zabezpečil nám aspoň šieste miesto,“ dodal boss Alpinu.

Súvisiace články