logo F1online.skF1online.sk

Alonso reaguje na kritiku: Podľa mňa to nebolo fér

Fernando Alonso
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 6. 2021

Fernando Alonso zaknihoval na poslednej veľkej cene šieste miesto, ktoré je jeho najlepším umiestnením v doterajšom priebehu sezóny. V celkovom hodnotení sa vďaka tomu posunul aj pred tímového kolegu Estebana Ocona. Môžeme čakať, že sa Fernando teraz odrazí k lepším výkonom?

Alpinu v Monaku a v Baku chýbala rýchlosť. V porovnaní s Ferrari alebo McLarenom očividne stráca a táto dvojica sa v Pohári konštruktérov dostala do trháku. Scuderia dokázala už dvakrát vybojovať pole position a McLaren bol dvakrát na pódiu. Niečomu takému sa Alpine zatiaľ ani nepriblížil.

„V Monaku a v Baku sme stratili časť z našej výkonnosti. V Monaku to bolo horšie a v Baku o trošku lepšie, ale našim cieľom je dostať sa do formy, ktorú sme mali v Portugalsku a Španielsku. Dúfame, že vo Francúzsku by sa to mohlo podariť,“ povedal pilot Alpinu Fernando Alonso.

„Na mestských okruhoch dokážu naši súperi z nejakého dôvodu lepšie pripraviť pneumatiky a zlepšiť svoju rýchlosť. Odrazu je z nich kandidát na pole position. Podľa nás to však nie je odrazom ich zlepšenej výkonnosti, ale dôkaz ich schopnosti zapnúť pneumatiky na mestskom okruhu. Na tie sa však v tomto roku už nevrátime, dokonca aj Singapur bol zrušený, takže rozloženie síl sa teraz vráti trochu do normálu,“ povedal Alonso.

Ten využil v Baku svoje skúsenosti i svoj inštinkt a v úplnom závere poskočil na šieste miesto, čo je zatiaľ jeho najlepší výsledok v tejto sezóne. Po niekoľkých zlých výsledkoch a dávke kritiky je týchto osem bodov vítanou vzpruhou.

„Všeobecný názor bol taký, že mojich posledných pár pretekov bolo veľmi zlých. Podľa mňa však také zlé neboli,“ vyhlásil Alonso. „V Barcelone sme išli na jednu zastávku a nevyšlo to. Moje tempo však bolo viac-menej rovnaké ako mal Esteban. V Monaku som skončil tuším len dve sekundy za ním.“

„Neustále sa opakovalo, že mám problémy a chýba mi rýchlosť, dokonca aj v porovnaní s ďalšími jazdcami, ktorí zmenili tím. Podľa mňa to však nebolo fér, pretože ich problémy sú celkom iného charakteru než tie moje. Nemal som však obavy. Vedel som, že je to len otázka času,“ dodal Alonso.

Súvisiace články

Diskusia