logo F1online.sk

Hamilton: Úprimne dúfam, že v štyridsiatke už nebudem pretekať

Lewis Hamilton
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko13. 6. 2021

Sedemnásobný šampión a úradujúci majster, dnes už 36-ročný britský pilot Lewis Hamilton úprimne dúfa, že v štyridsiatke sa bude venovať iným aktivitám, mimo svet Formuly 1. Tiež však hovorí, že život ho ešte môže prekvapiť.

Vo svete Formuly 1 by však nešlo o príliš veľké prekvapenie. V súčasnosti máme na štartovom rošte aj Fernanda Alonsa, ktorý sa vrátil do série vo veku 39 rokov a aktívne preteká aj Kimi Räikkönen vo veku 41 rokov.

„Úprimne dúfam, že v štyridsiatke nebudem pretekať,“ uviedol Hamilton v rozhovore pre taliansku Corriere della Sera. „Je toľko vecí, ktoré chcem robiť, bolo by to zložité.“

„Ale v živote je vývoj taký rýchly, že vás to môže prekvapiť. Nečakal som napríklad, že sa budem toľko baviť, ako v tejto sezóne,“ pokračoval Lewis Hamilton.

Hamilton sa snaží rozširovať svoje obzory a to aj v čase pandémie koronavírusu, teda obdobiu, ktoré je plné obmedzení. Boj o majstrovský titul s Verstappenom si však užíva tak, ako nikdy predtým. Vyzdvihol aj prácu nových, mladých jazdcov vo Formule 1, konkrétne pochválil Carlosa Sainza a jeho aklimatizáciu vo Ferrari.

„Nemyslím si, že je to kvôli Maxovi alebo komukoľvek inému,“ uviedol britský pilot na margo užívania si majstrovského boja v sezóne 2021. „Dôvod je ten, že každý deň o sebe objavujem nové veci. Vďaka pandemickým obmedzemiam som mal viac času na zdokonalenie môjho talentu, tela a mysle.“

„Vždy súťažím sám so sebou. Rozmýšľam, ako sa poraziť, pozerám sa, ako som na tom bol minulý rok, rozmýšľam ako poraziť sedemnásobného majstra sveta,“ prezradil Lewis Hamilton.

„Na súperov sa príliš nepozerám, ale tí noví sú skvelí. Lando Norris, George Russell, Charles a predovšetkým Carlos. Práve prišiel do Ferrari a jazdí veľmi dobre, s Leclercom tvorí veľmi silnú dvojicu. Formula 1 je v dobrých rukách, predpovedám jej svetlú budúcnosť,“ zamyslel sa sedemnásobný šampión.

Aktuálne sa nachádza Hamilton na druhej priečke v rebríčku jazdcov a na prvého Maxa Verstappena stráca štyri body. Napriek pomerne tesnému boju o majstrovský titul však Lewis Hamilton vyzdvihnuje vzájomný rešpekt a úctu voči svojmu súperovi.

„Áno, na trati aj mimo nej,“ povedal Hamilton o vzájomnom rešpekte dvojice pilotov. „A nemusí sa to zmeniť. Je úžasný jazdec a je zábavné ho vyzývať.“