logo F1online.sk

Wolff nechce meniť vývojové plány kvôli dvom zlým pretekom

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala9. 6. 2021

Mercedes v Azerbajdžane podľa slov Tota Wolffa predviedol “neakceptovateľný” výkon takmer na všetkých frontoch. Natíska sa preto otázka, či budú strieborné šípy dostatočne rýchle na to, aby v nasledujúcej časti sezóny dokázali držať krok s Red Bullom, ktorý navyše avizuje, že máme čakať jeho ďalšie zlepšenie. Wolff však zostáva pokojný.

Všetky monoposty s pohonnými jednotkami Ferrari a Mercedesu dostali v Azerbajdžane nové motorové komponenty. Honda sa rozhodla ešte dva týždne vyčkať. Inžinieri v Sakure vďaka tomu dostanú extra dva týždne na zvyšovanie spoľahlivosti novej špecifikácie motora, ktorý tak následne dokáže jazdiť dlhší čas vo výkonnejších režimoch.

Tieto správy Red Bull potešia najmä pred dvoma domácimi pretekmi na Red Bull Ringu, kde sa extra motorový výkon určite zíde. Či Mercedes nebude musieť po Štajersku a Rakúsku mazať ešte väčšiu stratu, než akú má teraz, ešte uvidíme.

Toto Wolff však nemá také veľké obavy, aby začal zasahovať do vývojových plánov svojho tímu. “My sme už naše vývojové plány upravili,” zareagoval šéf Mercedesu, podľa ktorého slov z uplynulých týždňov sa jeho tím už teraz takmer výlučne koncentruje na rok 2022. “Nebudeme teraz kvôli dvom pretekom všetko obracať hore nohami.”

“Hlavne po Monaku a Baku, čo sú pre nás dve najhoršie trate. Musíme však uznať, že sme sa pohybovali pod našimi bežnými štandardmi,” pripustil tretinový majiteľ Mercedesu, podľa ktorého zlepšenia Mercedesu budú pochádzať najmä z lepšieho pochopenia monopostu.

S tým však majú inžinieri trochu problém. Mercedesu napríklad chýba schopnosť rýchlo zohriať svoje pneumatiky. “Je neakceptovateľné, aby sme hneď po zastávkach v boxoch strácali jednu sekundu za druhou, až kým nedostaneme naše pneumatiky späť do okna, v ktorom budú fungovať.”

“A nemôžeme si dovoliť strácať toľko bodov, ako sme v oboch šampionátoch stratili,” zdôraznil Wolff.