logo F1online.sk

Leclerc doplatil aj na odpadnutý konár stromu. Tempo Aston Martinu ho ohromilo

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 6. 2021

Ferrari si v sobotu v Baku uchmatlo prekvapujúcu pole position zásluhou Charlesa Leclerca a aj červených vlajok v závere Q3. Pretekové tempo Scuderie však už nebolo ani zďaleka také dobré. Okrem Red Bullu a Mercedesu boli v nedeľu rýchlejší aj piloti Aston Martinu a AlphaTauri.

Charles Leclerc síce v samom závere útočil na Pierra Gaslyho, no ten jeho útokom dokázal odolať. Ferrari dnes malo veľkú šancu dostať sa na pódium, no napokon sa to nepodarilo. Útechou pre partičku z Maranella môže byť aspoň to, že sa po nedeli posunuli pred McLaren na tretie miesto Pohára konštruktérov.

„Finále pretekov som si naozaj užil,“ povedal Charles Leclerc. „Ich prvá časť nebola práve skvelá. Povedzme však, že bola taká, akú sme očakávali. Nebolo to veľké sklamanie, ale v súlade s našimi očakávaniami, takto by som to povedal.“

„Vedeli sme, že Red Bull a Mercedesu majú oproti nám oveľa lepšie pretekové tempo. Snažil som sa s nimi príliš nebojovať a sústrediť sa na naše vlastné preteky. Pre mňa sú dvomi veľkými prekvapeniami dneška oba Aston Martiny. Oba monoposty tohto tímu dnes lietali. Toto musíme pochopiť, pretože tento tím dnes očividne urobil niečo správne,“ povedal Leclerc.

V úvode pretekov sa v zákrute číslo pätnásť objavil odpadnutý konár. Charles Leclerc sa mu vyhol na poslednú chvíľu tak, že si zákrutu skrátil. Potom musel samozrejme spomaliť, aby skrátením šikany nezískal výhodu. Práve to využil Lewis Hamilton, ktorý mal skvelú pozíciu na útok do prvej zákruty.

„V prvých kolách to vyzeralo celkom dobre,“ hovorí Leclerc. „Potom sa však na trati niečo objavilo, myslím, že to bol kus konára zo stromu priamo uprostred pätnástej zákruty. Stratil som tam celkom dosť času, musel som si skrátiť trať a obával som sa, že niečo na Lewisa získam, keďže on si trať neskrátil. Musel som teda spomaliť a on ma hneď nato predbehol.“

„Od toho momentu to bolo dosť zložité, pretože som bol za Lewisom v špinavom vzduchu. Akonáhle som nemohol použiť DRS, predbehol ma aj Max.“

„Je to trochu smola, ale určite to nie je dôvod, prečo sme dnes skončili na štvrtom mieste. Mohli sme sa posunúť vpred neskôr,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články