logo F1online.sk

Leclercovo kolo vraj nestálo za veľa, ale: Pole position je pole position

Charles Leclerc
© Twitter/F1
Milan Kubala
Milan Kubala5. 6. 2021

Charles Leclerc sa konečne môže tešiť z pole position. Podobne ako v Monaku to však nie je úplne čistá radosť. Kým vtedy tŕpol, či z čela skutočne odštartuje, teraz to má takmer isté, no na druhej strane nie je celkom spokojný so svojím najlepším kvalifikačným kolom, vďaka ktorému vyhral dnešnú kvalifikáciu.

Monacký jazdec si vybojoval dnešnú trofej Pirelli s časom 1:41,218, čím o dve desatiny prekonal Lewisa Hamiltona a o ďalšiu desatinku i favorita na dnešnú pole position Maxa Verstappena. Všetci traja však tieto časy zajazdili v úvode Q3, čo bolo predzvesťou toho, že sa rozhodne až v úplnom závere.

Aj Leclerc vedel, že sa musí zlepšiť. “To kolo bolo dosť na hovno, pomyslel som si,” úprimne zhodnotil svoj prvý pokus. “V dvoch alebo troch zákrutách som spravil chyby, no v poslednom sektore som mal veľký vzduchový vak od Lewisa, čo mi trochu pomohlo.”

“Celkovo si však myslím, že aj bez toho zákrytu by sme sa motali okolo pole position, takže máme za sebou dobrý deň,” pokračoval. “Nečakal som, že budeme takí konkurencieschopní ako sme dnes boli. Pred červenou vlajkou som sa opäť zlepšoval, ale aj tak som šťastný.”

“Určite mám dobrý pocit, na druhej strane sme to zas získali po červenej vlajke. Kiežby sa to stalo na normálnej trati, ale napokon — pole position je pole position,” uznal Charles Leclerc.

Keby z pole position štartoval v Monaku, takmer určite by vyhral. Baku je síce mestský okruh, no tu už s takým sebavedomím do nedeľných pretekov nenastúpi. Na dlhej rovinke nebude ľahké sa ubrániť pred útokmi konkurencie, najmä Mercedesu a Red Bullu s ich výkonnými pohonnými jednotkami.

“Ja som mal z auta dobrý pocit, ale mám za to, že Mercedes a Red Bull majú toho k dispozícii viac ako my, hlavne v pretekoch,” uznal Leclerc. “Videli sme to v druhom tréningu. Bude to teda veľmi ťažké, pretože tu to nie je ako v Monaku, tu môžu predbiehať. Ja sa teda pokúsim odviesť čo najlepšiu prácu. Dúfam, že si udržíme to prvé miesto, ale nebude to ľahké.”

Súvisiace články