logo F1online.sk

Verstappen nejazdil štyri mesiace: Nebude to taký veľký rozdiel

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2020

Tímy i piloti sa po vynútenej „koronaprestávke“ pokúšali všelijakým spôsobom vrátiť na trať. Niektorí využili filmovacie dni, iní zasadli do dvojročných monopostov a napríklad taký Lando Norris jazdil s monopostom F3. Sú tu však aj jazdci, ktorí sa do kokpitu nedostali vôbec.

Patrí medzi nich aj pilot Red Bullu Max Verstappen. Dôvodom je koronavírus a opatrenia britskej vlády. Holandský pretekár totiž žije v Monaku a počas minulých týždňov platila na ostrovoch povinná dvojtýždňová karanténa pre všetky osoby prichádzajúce zo zahraničia. Max tak nezasadol ani za simulátor v továrni a vynechal i filmovací deň, ktorý si odkrútil britský rezident Alex Albon.

„Nešlo to, ak by som odcestoval do Británie, čakala by ma povinná dvojtýždňová karanténa,“ povedal Verstappen. „Nemyslím, že by to bolo múdre rozhodnutie, najmä keď uvážim, že nás čakajú rušné týždne. Koniec koncov som už na simulátore strávil dosť času.“

Verstappen sa tak okrem presunu do továrne nemohol zúčastniť ani filmovacieho dňa Red Bullu, ktorý by mu umožnil aspoň trochu „pričuchnúť“ k reálnemu monopostu. Holanďan to však ako nejaký veľký hendikep nevníma.

„Nemyslím, že v konečnom dôsledku to bude znamenať veľký rozdiel. Áno, síce to je pekné zajazdiť si so skutočným autom, ale chápete, dva týždne v karanténe kvôli päťdesiatim kilometrom? Nemyslím, že sa to oplatí. Radšej som tie dva týždne zostal doma a viac trénoval,“ povedal.

„Takže vo finále to nebude veľký problém. Jazdím už roky, auto som si vyskúšal v predsezónnych testoch a toto pre mňa nie je nová trať. Je to síce dlhšia prestávka, ale keď nejazdíte rok na bicykli, nezabudnete bicyklovať, stále viete, čo máte robiť. Žiadna dráma,“ uzavrel Verstappen.