logo F1online.sk

Hamilton: Naše problémy sme vyriešili

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 7. 2020

Mercedes vstupuje do sezóny 2020 v úlohe favorita. Sezóna však začne na Red Bull Ringu, kde sa „strieborným šípom“ v posledných dvoch rokoch vôbec nedarilo.

V roku 2018 vyradili oboch pilotov technické problémy. Vlani mali autá tohto tímu problémy s prehrievaním pohonných jednotiek. Museli preto výrazne spomaliť, aby neriskovali prípadnú poruchu. Najlepším výsledkom za posledné dva roky tak je „len“ tretie miesto Valtteriho Bottasa z vlaňajška. Piloti tímu však pred tohtoročnou edíciou sľubujú, že problémy s autom sa podarilo vyriešiť.

„Z pohľadu našej rýchlosti sme na tom neboli tak zle, ale toto je veľmi náročný okruh, ktorý je špecifický veľkou nadmorskou výškou a vysokými teplotami,“ povedal Hamilton. „V posledných rokoch neboli teplotné podmienky také, aké naše auto potrebovalo.“

„Povedal by som však, že tento rok sme v lepšej pozícii, keďže sme auto v tomto smere vylepšili. Čas ukáže.“

Jeho tímový kolega Valtteri Bottas tu v roku 2017 vyhral a sám hovorí, že má Red Bull Ring veľmi rád, hoci v posledných dvoch rokoch sa tu Mercedesu nedarilo. Napriek tomu je fínsky pretekár rád, že sa tu odjazdia hneď dve veľké ceny.

„Mám rád túto trať. Keď sa pozriete do minulosti, tak zistíte, že je viacero okruhov, ktoré pre nás neboli práve úspešné, no ja som na nich napriek tomu dokázal odjazdiť dobré preteky. Je ťažké niečo posudzovať z minulých rokov, toto je nová sezóna po dlhej prestávke,“ povedal Bottas.

„Cítim, že ja a aj môj tím sme sa dobre pripravili, takže môžem byť sebaistý.“

Podľa všeobecného názoru bude najväčším tohtoročným konkurentom Mercedesu tím Red Bull s Maxom Verstappenom. Nasvedčuje tomu najmä slabá forma Ferrari v Barcelone i ďalšie medziročné zlepšenie Red Bullu a najmä Hondy.

„Na testoch vyzerali dosť silní,“ priznal Hamilton. „Medzi najlepšími troma tímami to bolo dosť tesné a myslím, že Red Bull je k nám najbližšie. Max sa z roka na rok takisto zlepšuje, takže sa z nich stáva silný súper. Na tejto trati boli vždy veľmi silní. Tieto dva víkendy budú veľká výzva. Už sa na to teším,“ uzavrel Hamilton.