logo F1online.skF1online.sk

Bottas zostal Wolffovým vyjadrením prekvapený: Zastavil som správne

Valtteri Bottas v boxoch
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 6. 2021

Posledné dva týždne neboli v živote Valtteriho Bottasa práve vydarené. Veľká cena Monaka preňho skončila predčasne a keď sa o desať dní neskôr chcel vypraviť na Veľkú cenu Azerbajdžanu, zostal zaseknutý na fínskom letisku. Bottas kvôli tomu nestihol do Baku priletieť včas a mediálne povinnosti absolvoval cez Zoom.

Mercedesu sa na Veľkej cene Monaka prihodila veľmi zriedkavá chyba. Mechanici kvôli nej nedokázali odmontovať pravú prednú pneumatiku na monoposte fínskeho pretekára. Mechanik obsluhujúci montovaciu pištoľ ju nenasadil na maticu pod správnym uhlom, čím došlo k jej zbrúseniu a Bottas musel odstúpiť.

Jeho šéf Toto Wolff potom pre Auto Motor und Sport povedal, že Valtteri nezastavil v boxoch úplne správne. Mechanik tak nenasadil montovaciu pištoľ pod správnym uhlom. Bottas na improvizovanej tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Azerbajdžanu priznal, že ho tieto slová prekvapili.

„Videl som video a podľa mňa som zastavil správne. Bol som teda z jeho slov prekvapený,“ prehlásil Bottas, ktorý ešte nemal príležitosť sa so svojim šéfom rozprávať. „Nie, ešte nie. Naposledy sme sa videli v Monaku.“

Valtteri bol po pretekoch v Monte Carle veľmi sklamaný. Z piatich podujatí tejto sezóny dokončil len tri a na lídra šampionátu Maxa Verstappena stráca už 58 bodov. Navyše, v zákulisí silnejú reči o jeho odchode z Mercedesu.

„Trvalo mi pár dní, kým som to prehltol. Nebol to veru najlepší štart do sezóny,“ povedal Bottas. „Je to zakaždým sklamanie, keď cielite na dobré body a potom príde takýto problém. Ale dostal som sa z toho a teším sa na ďalšie preteky.“

„Samozrejme, že sme detailne zanalyzovali čo sa stalo, prečo sa to stalo a ako tomu môžeme do budúcna predísť. Z problému sme sa poučili a napravili to. Myslím, že tím tomu plne porozumel tomu a vykonal nápravu. Verme, že sa to už nezopakuje,” dodal Bottas.

Súvisiace články

Diskusia