logo F1online.sk

Wolff o motivácii Mercedesu: Nové pravidlá nám veľmi pomôžu

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 5. 2021

Tím Mercedes vo Formule 1 dominuje už od roku 2014. Za ten čas nik iný nevyhral jazdecký šampionát alebo pohár konštruktérov. Je prirodzené, že takáto dlhodobá dominancia škodí nielen samotnému športu, ale možno aj Mercedesu. Ako povedal jeho šéf Toto Wolff, po siedmich tituloch už nie je ľahké svoj tím motivovať.

Éra každej jednej športovej dynastie sa jedného dňa skončí. Formula 1 je plná veľmi súťaživých ľudí, ktorí hľadajú stále nové a nové výzvy. Udržať víťazný tím pokope preto nie je zakaždým jednoduché.

„Môžete to vidieť aj v iných športoch. Neustále sa sám seba pýtate, čo bude ten váš ďalší cieľ,“ povedal Toto Wolff, ktorého cituje portál Grandpx.news. „Pre nás je odpoveď jasná – zmena pravidiel. Tá nám v tomto smere veľmi pomôže. Chceme ukázať, že nás tieto zmeny nemôžu zastaviť.“

Mercedes utrpel poslednou úpravou pravidiel, ktorá tímy s tzv. low rake konceptom zasiahla viac. Napríklad v Barcelone tento tím podal dosť dominantný výkon, ktorý silno pripomínal éru jeho nadvlády z posledných rokov.

„Rozumiem tomu, že držitelia práv sa neustále snažia urobiť šampionát čo najvyrovnanejší. Pre šport nie je dobré, keď jeden tím alebo jeden jazdec dominujú niekoľko rokov. My sme však dokázali vyhrať aj po zmenách v rokoch 2017 a 2019,“ prehlásil Wolff.

„V tomto roku prišla ďalšia zmena, ktorej cieľom bolo premiešať poradie. V porovnaní s našimi súpermi nás to spomalilo viac. Je to asi päť desatín na kolo, možno aj viac,“ dodal Rakúšan.

Súvisiace články