logo F1online.skF1online.sk

Norris by si rád skúsil aj iné série, to však asi nepôjde

Lando Norris
© McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 5. 2021

V minulosti bolo pomerne bežné, že piloti Formuly 1 nepretekali len v tomto šampionáte. Kráľovná motoršportu sa však postupom času stala tak komplexnou, že si vyžaduje maximálne nasadenie. Okrem toho sú tu aj kontraktačné povinnosti, jazdcom ich tímy skrátka nedovolia súťažiť inde a riskovať zranenie. Súčasným pilotom tak nezostáva iné, než o Le Mans, Indy 500, Daytone alebo Bathurste len snívať. Medzi tých, ktorí o nich snívajú, patrí i jazdec McLarenu Lando Norris.

Britský mladík si už veľké vytrvalostné preteky vyskúšal. V roku 2018 sa s tímom United Autosports (ktorému šéfuje Zak Brown) vydal na 24-hodinovku do Daytony. Jeho tímovými kolegami boli vtedy Fernando Alonso a Phil Hanson. Kvôli technickým problémom boli klasifikovaní až na 38. priečke, no tento zážitok zanechal v Landovi stopy. Vytrvalostné preteky by si ešte rád skúsil, no ako sám priznáva, v blízkej budúcnosti to bude v podstate nemožné.

„Je to niečo, čo by som v kariére ešte určite rád urobil,“ priznal Lando Norris, ktorého cituje portál The Race. „Zrejme sa to v tomto alebo ďalšom roku nepodarí, pretože sa veľmi koncentrujem na svoju prácu vo Formule 1, plus tu stále máme COVID. Urobiť niečo také teraz naozaj nie je možné. Budúci rok navyše budeme mať nové pravidlá, takže potrebujete tráviť čas so svojim tímom a sústrediť sa len na jedno.“

„Ísť do niečoho takého by znamenalo, že neodvediete dostatočne dobrú prácu a neurobíte všetko pre dosiahnutie svojho cieľa. Určite sú veci, do ktorých by som rád išiel a myslím, že Zak má rovnaký názor a rovnaký cieľ ako ja.“

„Určite by sme spolu radi absolvovali viac pretekov, ako napríklad 24-hodinovku v Daytone, kam sme išli spolu v roku 2018. Veľmi by som chcel vyskúšať viac vytrvalostných pretekov, 24-hodinovky alebo 12-hodinovky, skrátka čokoľvek. Užil som si pritom veľa zábavy a stále mám vo svojej mysli, že by som sa k tomu mohol v budúcnosti vrátiť,“ dodal Norris.

Súvisiace články

Diskusia