logo F1online.sk

Jost Capito: Je šanca, že Russell zostane vo Williamse

George Russell
© Twitter/Williams
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko26. 5. 2021

Po nedávnom oznámení novej zmluvy pre Landa Norrisa sa rozprúdili nové informácie aj o pilotoch, ktorým tento rok takisto končí zmluva. Medzi nich patrí aj George Russell, ktorý je v súčasnosti pilotom Williamsu. Podľa šéfa tímu, Josta Capita, však existuje šanca na to, aby britský pretekár zostal vo Williamse.

George Russell zmluvne patrí pod majstrovský Mercedes a mnoho fanúšikov ocenilo aj jeho výkon počas minuloročnej Veľkej ceny Sachíru, kde nahradil Lewisa Hamiltona, počas jeho absencie spôsobenej pandémiou koronavírusu.

Na otázku, či by chcel podpísať s Russellom dlhodobú spoluprácu, odpovedal šéf tímu Williams, Jost Capito: „Samozrejme. Odvádza skvelú prácu, je fantastickým jazdcom, vytvorili sme si skutočne dobrý vzťah a myslím si, že by si s Williamsom skutočne dobre rozumel aj s ohľadom na budúcnosť. Ak verí v našu budúcnosť, mohla by tu existovať šanca, nechať si ho v tíme.“

Russellova zmluva sa v roku 2021 končí a stále je tu šanca, že sa v budúcom roku môže objaviť aj v majstrovskom Mercedese. Išlo by najmä o alternatívu, ak by sa Lewis Hamilton rozhodol svoju zmluvu nepredĺžiť alebo ak by sa Mercedes rozhodol ukončiť spoluprácu s Valtterim Bottasom.

Capito dodal, že budúcnosť Georga Russella je momentálne v rukách obhajcov titulu: „Myslím si, že viete, že George je dlhoročný jazdec Mercedesu, takže si nemyslím, že ho pustia.“

„Uvidíme. Máme čas hovoriť o pilotoch. Teraz o tom nie je potrebné diskutovať,“ uzavrel svoje vyjadrenia Jost Capito.