logo F1online.skF1online.sk

Verstappen: Ani Hamilton v posledných rokoch o titul nebojoval

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király25. 5. 2021

Úvod aktuálnej formulovej sezóny naznačil, že by sme po dlhej dobe mohli opäť zažiť poriadnu majstrovskú bitku. Spočiatku sa ako lepší javil Red Bull, potom prevzal opraty do svojich rúk Mercedes, ale v Monaku bol opäť lepší Red Bull.

Max Verstappen si v tejto bitke verí a nemá pocit, že by mu v tomto smere v porovnaní s Hamiltonom chýbali skúsenosti.

„Mentálne som pomerne silný a viem, čo musím spraviť pre víťazstvo,“ cituje jeho slová Gazzetta dello Sport. „Ani Hamilton v posledných rokoch o titul nebojoval. Ani s Vettelom to nebol skutočný majstrovský boj.“

Verstappen týmito slovami jasne naznačil, že Mercedes mal dlhé roky najlepšie auto a keďže bol Hamilton pravidelne lepší ako Bottas, získaval jeden titul za druhým. V roku 2016 podľahol Rosbergovi a následne už nemal vyrovnaného súpera.

„Ľudia si hovoria to, čo len chcú. Ja viem, že musím byť rýchly a čakám na šancu bojovať o titul. Ako tím sa musíme postarať o to, aby sme Mercedes držali pod tlakom. Len tak ich prinútime robiť chyby.“

Hamilton si podľa Verstappena zvykol na pohodlie a na ideálnu situáciu, keď nemal majstrovského súpera. Jeho kvality sú nesporné, avšak všetko má aj svoje “ale”. „Lewis takmer vždy zdolal svojho tímového kolegu a preto sa zhodujeme na tom, že je jedným z najlepších jazdcov histórie Formuly 1,” uznal Holanďan.

„Ale Mercedes bol v posledných rokoch taký dominantný, že mimo svojho vlastného tímu nemal žiadnych súperov. To sa nestávalo ešte ani v zlatých dňoch Ferrari. Dúfam, že toto bude jeden z tých zriedkavých šampionátov, keď boj potrvá až do konca sezóny,“ dodal Max Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia