logo F1online.sk

Bottas avizuje, že prípadnú tímovú réžiu v Monaku nemusí počuť

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala23. 5. 2021

Lewis Hamilton bude v Monaku štartovať zo siedmej priečky, Valtteri Bottas z tretej. Počas pretekov sa tak môžeme dostať do situácie, keď sa Hamilton dotiahne na svojho kolegu a v záujme minimalizovania škôd v šampionáte tím bude Bottasa žiadať, aby kolegu pred seba pustil. Fín však avizuje, že Hamilton to s ním nebude mať také ľahké.

Valtterimu Bottasovi sa v sobotu darilo viac ako Lewisovi Hamiltonovi a z pneumatík dokázal vyžmýkať viac gripu. Hamilton bol stratený, a tak bude vstupovať aj do pretekov. Ak by sa však našiel, Bottas nebude aktuálneho lídra šampionátu automaticky púšťať.

“To bude závisieť od toho, o čo ma požiadajú,” vysvetľoval v sobotu po kvalifikácii Valtteri Bottas. “Ako pilot vždy dávate prioritu svojim vlastným výkonom, svojim vlastným pretekom.”

“Iná situácia bola v Barcelona, kde sme s Lewisom neboli na rovnakej stratégii. Nebojoval som o víťazstvo, čiže to bolo niečo iné. V opačnom prípade však budem dávať prioritu svojim vlastným pretekom. Toto je tímový šport, ale je to aj o jednotlivcoch a ak si budem mať vybrať medzi mojimi záujmami a záujmami tímu, vyberiem si tie moje,” odkázal 31-ročný Fín.

Svoje slová ukončil vyhlásením: “Ja som vo Formule 1, aby som si šiel za svojimi snami, aby som sa stal majstrom sveta. Dám do toho všetko a potom uvidíme, ako to dopadne.”

Zaujímavé vyjadrenia od pilota, ktorý v Mercedese nikdy nemútil vodu a svojho kolegu pomerne ochotne púšťal pred seba. David Coulthard by na to mal aj jedno vysvetlenie. “Rozmýšľam, či už Bottasovi nepovedali, že jeho zmluva nebude predĺžená…”

“Keď som ja odchádzal z McLarenu, povedali mi o tom v júni rok predtým, ako mi mala vypršať zmluva. Jeden a pol roka som teda vedel, že by v aute radšej videli Juana Pabla Montoyu,” prezradil škótsky pretekár.

Mercedes Bottasovi prejavil službu, ak mu už v tejto fáze sezóny povedal, že si pomaly môže začať hľadať nové pôsobisko, myslí si Coulthard. “Ja som mal rok a pol na to, aby som si našiel sedačku! Ronovi Dennisovi som povedal: Ďakujem za tvoju úprimnosť, teraz poďme ďalej.”

“Myslím si, že tie nasledujúce preteky som vyhral. A možno som havaroval v boxovej uličke!” zasmial sa na záver.

Súvisiace články