logo F1online.sk

Prekvapenie, šťastie i obavy. Také sú pocity Charlesa Leclerca po domácej kvalifikácii

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 5. 2021

Charles Leclerc v monackej kvalifikácii potvrdil status skvelého kvalifikanta, ale i jazdca, ktorému sa stále nevyhýbajú chyby v tých rozhodujúcich momentoch. Celé Ferrari teraz bude so zatajeným dychom čakať, či jeho prevodovka náraz prežila. Presne v jej „rukách“ je teraz osud domáceho miláčika.

Podľa pravidiel môže jeho tím beztrestne vymeniť všetky komponenty rovnakej špecifikácie, no nesmie vymeniť prevodovku. Výmena prevodovky by znamenalo stratu piatich miest. Verdikt tak príde v nasledujúcich hodinách.

„Je to samozrejme škoda skončiť kvalifikáciu takto v bariére, nie je to dobrý pocit,“ povedal po kvalifikácii Leclerc. „Rovnako som však nesmierne šťastný za moje prvé merané kolo. V prvej zákrute to bolo trochu zložité a nebol to z mojej strany dobrý prejazd touto sekciou. Druhý a tretí sektor som však poskladal fantasticky. Som veľmi, veľmi šťastný za túto pole position.“

Na otázku, či má obavy, že prevodovka náraz nezvládla, Leclerc odpovedal: „Áno, mám obavy, ale uvidíme.“ Osud jeho ôsmej pole position v kariére sa tak dozvieme v nasledujúcich hodinách. Jeho výkon v sobotnej kvalifikácii tak možno hodnotiť pozitívne a negatívne zároveň. Charles bol v čele aj po druhej časti kvalifikácie, po ktorej už bolo možné pasovať ho za najväčšieho favorita na zisk kvalifikačného víťazstva.

„Bol som nabitý emóciami,“ opísal Leclerc svoje pocity v aute po skončení Q2. „Povedal som si však, že ideme do Q3 a to je čas všetko poskladať dokopy. Nakoniec sa to podarilo, za čo som nesmierne rád. Body sa však budú rozdávať zajtra.“

„Musím však povedať, že pole position a štvrté miesto sú pre mňa veľkým prekvapením,“ dodal domáci miláčik.

Súvisiace články