logo F1online.sk

Norris porovnáva Sainza a Ricciarda: Daniel chce auto, ktoré mu naozaj sedí

Lando Norris a Daniel Ricciardo
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 5. 2021

Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Sergio Pérez a trojica nováčikov. Tí všetci sa v tomto roku museli vysporiadať so zmenou prostredia. Veľa sa špekulovalo o tom, ktorý z nich si s tým poradí najlepšie. Veľmi dobre sa s novým prostredím zžil najmä Carlos Sainz, čo podľa jeho bývalého tímového kolegu Landa Norrisa to nie je žiadna náhoda.

Španielsky pretekár zvláda veľmi zdatne sekundovať tímovému kolegovi Charlesovi Leclercovi, čo sa v úvode ročníka nedalo povedať o Danielovi Ricciardovi. Ten mal so zvládnutím svojho monopostu viac problémov a možné vysvetlenie ponúkol pilot McLarenu Lando Norris.

„Daniel je veľmi, veľmi rýchly, keď mu auto sadne,“ vyhlásil Lando Norris. „Akonáhle sa však dostavia problémy, tak zvykne stratiť trochu zo svojej sebadôvery, čo platí pre väčšinu jazdcov. Niektorí z nich vtedy strácajú viac, iní menej. Je to záležitosť sebadôvery.“

„Z toho čo som doteraz videl, tak Daniel chce auto, ktoré mu naozaj sedí. V tomto smere možno patrí k tým, ktorí to potrebujú viac,“ povedal Norris.

To podľa názoru pilota McLarenu neplatilo o Carlosovi Sainzovi, ktorý bol jeho tímovým kolegom v predošlých dvoch rokoch. Španiel sa podľa Landa dokáže lepšie vysporiadať s podmienkami, ktoré preňho nie sú úplne ideálne.

„Carlos bol dobrý v aute, ktoré sa neriadilo úplne ľahko. Naozaj v tom bol veľmi dobrý. Myslím, že toto je jedna z vecí, ktorú som sa práve naučil,“ uzavrel Norris.