logo F1online.sk

Verstappen: Radšej titul ako víťazstvo v Rakúsku

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 7. 2020

Ambície Maxa Verstappena pred sezónou 2020 sú jasné. Kým po minulé roky mu museli stačiť občasné víťazstvá, teraz pomýšľa na to, že sa stane najmladším majstrom sveta v histórii. Uvedomuje si však, že poraziť Lewisa Hamiltona a Mercedes nebude vôbec jednoduché.

Verstappen podriadil svojmu snu celú zimnú aj neplánovanú jarnú prípravu. Karanténu prečkal v Monaku, kde sa pod dohľadom osobného trénera snažil dostať do čo najlepšej formy. Nuž a do čo najlepšej formy sa pokúsila dostať aj pohonná jednotka Hondy, na ktorej vývoj mali Japonci o takmer dva mesiace viac.

Dvojica pretekov na začiatku ročníka teší najviac azda Red Bull, ktorý na svojom okruhu vyhral posledné dve veľké ceny. Pomýšľa Verstappen na tretie a štvrté víťazstvo? “Radšej by som vyhral titul!” vyhlásil v rakúskom preview Red Bullu. “Nepremýšľam nad hetrikom, z môjho pohľadu je dôležitejšie, aby sme mali konkurencieschopné auto a aby som odvádzal svoje maximum.”

Odvážny, ale opatrný. Tak sa Verstappen prezentuje pred štartom sezóny 2020. “Nikdy som sa nepovažoval za favorita. Tento okruh nie je ani naším najlepším, hoci vlani tu bolo veľmi teplo. Veľmi dobre sme zvládali chladenie motora.”

Mercedes nebude mať s chladením až také vážne problémy, bude totižto priaznivejšie počasie než vlani. V piatok a v sobotu sa budú teploty pohybovať len na úrovni dvadsiatich stupňov, v nedeľu sa vzduch vyhreje na zhruba 25°C. Obávané tridsiatky by tento víkend nemali prísť.

“Nečakáme, že to bude ľahké víťazstvo. Myslím si, že Mercedes bude opäť raz veľmi silný. Nuž a ktovie, ako na tom bude Ferrari? Vyhrať tieto preteky bude veľmi ťažké, ale ideme to skúsiť,” avizuje Verstappen.

Ak sa potvrdia pozitívne správy z tovární Red Bullu a Hondy aj na trati, sezóna 2020 bude mimoriadne zaujímavá. “Stále treba poraziť Mercedes,” nenecháva sa strhnúť mladý Holanďan. “Už veľmi dlho dominujú a stále sú silní. Vlani sme sa však toho ako tím veľa naučili a myslím si, že teraz sme lepší.”

“V tejto sezóne nás čaká niekoľko fajn pretekov. Pokúsim sa zmazať tú stratu, snáď im to sťažíme. Jedna vec je istá: spravíme všetko, čo bude v našich silách, aby sme sa dostali do boja o titul,” doplnil.