logo F1online.sk

Verstappen zaskočený dobrým tempom Ferrari i slabým tempom Red Bullu

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 5. 2021

Už dlho nám tréningy nepriniesli také prekvapivé výsledky ako teraz. Druhý voľný tréning zakončila Scuderia Ferrari na prvých dvoch miestach, čo naprieč padokom spôsobilo mnoho zdvihnutých obočí. Na pozícii Mercedesu a Red Bullu ako favoritov víkendu sa samozrejme nič nemení, avšak je celkom zrejmé, že hlavne Red Bull bude musieť v piatok a sobotu zapracovať.

Len štvrté miesto pre Verstappena a ôsme pre Péreza v druhom voľnom tréningu. Aj keď v Red Bulle priznali, že sa z pohľadu nastavenia vydali zlou cestou, jedným dychom dodávajú, že sa potrebujú naozaj o dosť zlepšiť.   

„Nie sme len o trochu pomalší, ale podľa mňa o dosť pomalší,“ povedal po štvrtku pilot tímu Max Verstappen. „Naozaj potrebujeme nájsť nejaké tempo navyše, pretože premávke dnes čelil každý, takže sa pozerajte na optimálne sektorové časy, nie na celkové časy na kolo. No aj pri pohľade na ideálne sektorové časy sme veľmi vzadu.“

„Obvykle som v aute celkom spokojný a poľahky sa viem dostať do tempa. Dnes to však trvalo príliš dlho a nie takým spôsobom, ako by som chcel. Možno to bol v doterajšom priebehu sezóny náš najslabší prvý deň.“

Výkonnosť Red Bullu vyzerá o to horšie, že vo štvrtok popoludní sa pred Maxa dostali obaja piloti Ferrari. Charles Leclerc i Carlos Sainz svojimi časmi konkurentov dosť zaskočili a obočie dvíhal po štvrtku i Max.

„Som prekvapený, aké je Ferrari odrazu konkurencieschopné, ale podľa mňa to len ukazuje, že naše tempo je naozaj slabé. Oni vyzerajú veľmi dobre a my naopak veľmi slabo. Zajtra však máme deň voľna, počas ktorého môžeme na veci dobre pozrieť, no bude to musieť byť naozaj veľa vecí,“ skonštatoval Verstappen.