logo F1online.skF1online.sk

Lando Norris podpísal novú viacročnú zmluvu s McLarenom

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko19. 5. 2021

Mladý a stále len 21-ročný britský pretekár Formuly 1, Lando Norris, podpísal novú viacročnú zmluvu s tímom McLaren. Na jeho výkony s oranžovým monopostom sa tak môžeme tešiť nielen v nadchádzajúcej sezóne 2022, ale aj v ďalších sezónach.

Oficiálnu informáciu o podpise novej zmluvy priniesol samotný tím McLaren a potvrdil ju aj oficiálny profil Formuly 1 na sociálnych sieťach. Zatiaľ nepoznáme celkovú dĺžku nového pôsobenia Norrisa v McLarene.

„Som rád, že sme predĺžili našu dohodu spolu s Landom pre rok 2022 a na ďalšie roky. Zaslúžil sa o návrat formy tu v McLarene a sme hrdí na rast, ktorý preukázal od chvíle, keď s nami po prvýkrát začal v roku 2017. Lando je jedným z najväčších talentov na štartovom rošte Formuly 1 a tešíme sa jeho pokračovanie a napredovanie ako na trati, tak aj mimo nej,“ povedal Zak Brown, šéf tímu McLaren.

„Som skutočne rád, že som rozšíril svoju spoluprácu s McLarenom od roku 2022. Som v tíme už takmer päť rokov, cítim sa tu ako súčasť rodiny a nevedel som si predstaviť, že by som začal ďalšiu fázu mojej kariéry kdekoľvek inde. McLaren mi bol obrovskou oporou od mojich čias v juniorských sériách a odvtedy som si veľmi užíval učenie a rozvoj po stránke jazdca,“ povedal britský pilot v službách tímu McLaren.

„Moje odhodlanie smerom k McLarenu je jasné: mojím cieľom je vyhrávať preteky a stať sa majstrom sveta Formuly 1, chcem, aby bola naša spolupráca konzistentná a máme spoločné a jasné ambície do budúcnosti,“ uzavrel Lando Norris.

Článok priebežne aktualizujeme.

Súvisiace články

Diskusia