logo F1online.skF1online.sk

Pérez premení trápenie s novým Red Bullom už len na zlé spomienky

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 5. 2021

Sergio Pérez začal vo svojom novom pôsobisku, v tíme Red Bull, s kolísavými výkonmi. Mierne trápenie s novým monopostom Red Bull RB16B však chce mexický pilot premeniť už len na zlé spomienky, a to už v najbližších pretekoch.

Mexický pretekár vystriedal v kokpite Red Bullu jazdcov z domácej akadémie, Alexa Albona a Pierra Gaslyho. Zatiaľ čo Max Verstappen je druhý v priebežnom poradí so ziskom 80 bodov a bojuje sám proti dvojici Mercedesov, Sergio má 32 bodov a snaží sa dotiahnuť na prvú päticu jazdcov priebežného poradia.

Na otázku, či mestské trate v Monaku a Baku môžu ešte zvýšiť jeho komfort v Red Bulle, povedal Pérez pre GPFans: „Áno, ale myslel som si to isté aj o Imole a mal som tam tempo.“

„Pokiaľ ide o Barcelonu, z pohľadu auta ju vnímam trochu ťažšie ako iné trate. Nemám obavy, myslím si, že o niekoľko pretekov budem v poriadku a z týchto zlých dní ostanú len zlé spomienky,“ pokračuje mexický pilot v službách Red Bullu.

Pokiaľ ide o Pérezove kvalifikačné výkony, tie sú takisto kolísavé. V Bahrajne sa nedostal do tretej časti, ale následne v Imole získal druhé miesto na štarte a porazil aj svojho kolegu Maxa Verstappena. Na ďalších dvoch podujatiach však skončil opäť za svojim tímovým kolegom.

„Myslím si, že auto nepoznám stopercentne, tak ako predtým,“ uviedol Sergio Pérez, ako dôvod svojich kolísavých výsledkov. „Boli sme na veľmi odlišných tratiach, takže je veľmi ťažké dostať sa do rytmu s obmedzeným časom na trati, ktorý sme mali.“

„Vidíte, že je tu zjavne nejaký dobrý potenciál, takže sa vôbec neobávam. Musíme sa sústrediť na ďalšie preteky a stále sa učiť,“ uzavrel Pérez.

Súvisiace články

Diskusia