logo F1online.skF1online.sk

Hamilton chce novú zmluvu už pred letnou prestávkou

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala10. 5. 2021

Formula 1 Hamiltonovi začína viac a viac chutiť. Ak ešte pred sezónou pomýšľal na to, že to po nej zabalí, po najlepšom štarte do ročníka v kariére už otvorene hovorí o tom, že o nejaký titul sa ešte pokúsi. S Mercedesom chce rozbehnúť rokovania o novej zmluve.

Lewisovi Hamiltonovi sa ešte nikdy v kariére nepodarilo otvoriť sezónu lepšie. Len v roku 2015 mal po štyroch veľkých cenách rovnako dobré štatistiky, a teda tri víťazstvá a jedno druhé miesto. Výsledok je to naozaj prekvapujúci, keďže v roku 2015 dominancia strieborných vrcholila, no teraz Red Bull dýcha Hamiltonovi s Bottasom na krky.

Brit však opakuje, že práve tento tesný súboj si nesmierne užíva. Nemôže teda inak, len sa s Totom Wolffom začať dohadovať na tom, ako bude vyzerať jazdecké zloženie tímu v roku 2022. A chce to urýchliť.

“Nechceme sa dostať do situácie, v akej sme boli v januári a februári. Zničilo mi to celú zimu,” priznal Lewis Hamilton narážajúc na nekončiace sa rokovania. “Určite to nepomohlo ani Totovi, aby si mohol vziať voľno a uvoľnil sa. Mal som teda pocit, akoby sme cez zimu ani nemali prestávku.”

“Mali by sme ísť na to rozumne. Samozrejme, nemusíme nič uponáhľať, ale myslím si, že by sme mali byť rozumní a začať tieto rokovania,” pokračoval rodák zo Stevenage, ktorý kráča za rekordným ôsmym titulom majstra sveta.

Toto Wolff ešte v auguste minulého roka sebavedomo vyhlásil, že dohodnúť si podmienky novej zmluvy s Lewisom Hamiltonom bude hračka, veď všetky zmluvy s britským pretekárom boli na jedno kopyto. Opak bol však pravdou a rokovania sprevádzali rôzne špekulácie o tom, čo ktorá strana chce a pri čom nehodlá ustúpiť.

“Je to dosť komplikované. Nikdy to nie je jednoduchý proces, dúfam teda, že začneme skoro, pokiaľ to nebude zasahovať do mojej skutočnej práce. Stále nám zostáva 19 pretekov, no bolo by super, keby sme niečo dali dokopy už pred prestávkou, aby sme počas nej mali jasnú víziu budúcnosti,” doplnil Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia