logo F1online.sk

Vettel o dvojvíkendoch: Všetko sa bude doťahovať do dokonalosti

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala29. 6. 2020

Sebastian Vettel očakáva, že na dvojitých pretekoch v Rakúsku či vo Veľkej Británii nebude rozhodovať len rýchlosť pilotov, ale aj schopnosť tímu pozrieť sa na uplynulý víkend a promptne odstrániť chyby, ktoré sa mohli vyskytnúť.

Sezóna 2020 štartuje už tento týždeň, znakom čoho je pribúdajúci počet predpretekových rozhovorov s pilotmi. Zo Scuderie sa oficiálnou cestou fanúšikom najskôr prihovoril Sebastian Vettel, pre ktorého bude táto sezóna vo viacerých ohľadoch špecifická.

“Nemám žiadne skúsenosti s tým, že by som sa na ten istý okruh vracal len týždeň po pretekoch na ďalšie, ale skúseností už mám dosť,” konštatuje Sebastian Vettel v rakúskom preview Ferrari. “Očakávam, že počas druhého víkendu sa bude všetko doťahovať do väčšej dokonalosti, počet chýb bude ešte menší.”

Preto bude dôležité sa s inžiniermi dostať na jednu vlnu. “Po víkende budeme mať šancu sa na preteky pozrieť a prehodnotiť stratégiu. O sedem dní neskôr dostaneme druhú príležitosť, čo zažijeme prvýkrát. Po prvom týždni sa budeme musieť toho čo najviac a čo najrýchlejšie naučiť. Uvidíme, ako sa popasujeme s touto výzvou.”

Tímové kamióny sú už na cestách na Red Bull Ring. Tento rok bude rozhodovať hlavne to, čo je v ich útrobách. “Najlepšie, čo môžete spraviť, je odštartovať sezónu pripravení. Čakali sme veľmi dlho, nevedeli sme, ako bude táto sezóna vyzerať. Teraz poznáme aspoň časť kalendára. V krátkom čase nás čaká veľké množstvo veľkých cien. Gro práce už ale máme za sebou.”

Sebastiana Vettela, medzi fanúšikmi mimoriadne obľúbeného jazdca, čaká možno posledná sezóna vo Formule 1. To je pre jeho podporovateľov veľká škoda, ak nebudú mať možnosť vidieť svojho favorita poslednýkrát priamo z tribún.

“Fanúšikovia nám budú chýbať. Zatiaľ som nič také nezažil a neviem si predstaviť, aké to bude. Je fajn, že sa opäť rozbiehame, no keby som si mohol vybrať, určite by som radšej pretekal pred divákmi. Dúfam, že sa fanúšikovia čím skôr vrátia,” dodal.