logo F1online.sk

Péreza trápilo rameno: Obmedzuje vás, keď sa necítite stopercentne dobre

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala8. 5. 2021

Sergio Pérez opäť raz zaostal. Na Maxa Verstappena stratil takmer celú sekundu, čo je výkon náramne sa podobajúci na Gaslyho a Albona, za ktorých Red Bull tak túžobne hľadal náhradu. Dnes mal však Mexičan sťažené podmienky a okrem auta musel bojovať aj so svojím ramenom, prezradil po sobote.

Ziskom ôsmeho miesta Maxovi Verstappenovi k titulu istotne nepomôže, nuž a Red Bullu takisto. Aby toho nebolo málo, v tretej časti kvalifikácie spravil chybu, keď sa v závere kola roztočil. Výkon hodný skôr nováčika ako skúseného borca, ktorý mal Maxovi Verstappenovi pomáhať.

“Mal som problémy, dnes som sa necítil stopercentne vo svojej koži,” ponúkol jedno vysvetlenie svojej straty Sergio Pérez. “Počas kvalifikácie som mal ťažkosti s ramenom. Celý čas som sa cítil dosť zle. Hovoril som však s tímom, všetko preberieme a zajtra by som mal byť opäť naplno späť.”

“Dnes to bol proste zlý deň, za dnešok som nezajazdil dobré kolo. V Q1 to vyzeralo byť v poriadku, ale potom sa nám nedarilo robiť tie ďalšie kroky. Necítil som sa stopercentne, vyžmýkať z auta v kvalifikácii to najlepšie bolo veľmi ťažké. Keď sa necítite fyzicky stopercentne dobre, tak je to veľké obmedzenie,” poznamenal Mexičan s tým, že “počas kvalifikácie sa to len zhoršovalo a zhoršovalo”.

Čo to mohlo spôsobiť? Z Pérezových vyjadrení vyplýva, že ešte v treťom tréningu bolo všetko v poriadku. Nespravil niečo počas dvoch hodín medzi tretím tréningom a kvalifikáciou? “Nemyslím si, že som si to spôsobil sám. Nevieme stopercentne, čo to bolo, ale cítim sa dosť sebavedomo, že zajtra budeme späť vo forme.”

V nedeľu bude Pérez minimalizovať napáchané škody. Po štarte z ôsmej priečky bude musieť najskôr predbehnúť štyri autá, aby sa dostal zhruba na pozície, na ktorých by ho tím chcel vidieť. Hrozí však, že kým sa tam prepracuje, tak Mercedesy s Verstappenom už budú za horami za dolami.

“Budem taký agresívny, ako len bude treba, aby som bol v pretekoch rýchlejší. Myslím si, že rýchlosť by sme mali mať, mali by sme byť schopní predrať sa štartovým poľom. Snáď sa v úvode budeme držať lídrov,” nádejá sa Pérez, ktorý verí, že dnešok bol len “jednorazová záležitosť”.