logo F1online.skF1online.sk

Hamiltonovi sa nedostáva dostatok uznania, uvažuje Alonso

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala8. 5. 2021

Lewis Hamilton možno má najlepšie auto na štartovom rošte, no to z jeho úspechov a výkonov nič neuberá, tvrdí Fernando Alonso. Podľa Španiela sa o Hamiltonovi častokrát neprávnom hovorí ako o niekom, komu úspechy spadli do lona.

Hamilton má pred sebou azda najťažšiu sezónu za celé jeho roky v Mercedese. Ak sa mu v tesnom súboji, v ktorý všetci dúfame, podarí prekonať Maxa Verstappena, oprávnene si bude môcť k svojmu menu pripísať ôsmy titul majstra sveta F1.

Ale ani tých ostatných sedem nezískal bez toho, aby nešiel na maximum, zamyslel sa Fernando Alonso.

“Áno, presne ako hovoríte,” zareagoval v rozhovore pre španielsku Marcu, keď dostal otázku, či pilot musí mať dokonalé preteky, dokonalý tím a ešte aj perfektné šťastie, aby Brita porazil. “Vyzerá to tak, že teraz je v tej ideálnej jazdeckej pozícii, rovnako tak po stránke integrácie v tíme. A má i šťastie, v Imole zohralo úlohu toto šťastie, ktoré v tých kritických chvíľach vždy stojí pri ňom.”

“Musíme však oceniť, čo predvádza. Má najlepšie auto? Má, ale aj s najlepším autom musíte víkend čo víkend podať výkon, či je dážď, sucho, či je Red Bull bližšie alebo ďalej. To sa dá, len ak ste dosiahli tú najvyššiu úroveň. Neviem, či si ho ľudia dostatočne vážia za to, čo predvádza,” zamyslel sa dvojnásobný šampión.

Lewis Hamilton zbiera ocenenia ako na bežiacom páse, cez zimu ho dokonca britská kráľovná povýšila do rytierskeho stavu. Medzi osobnosťami F1 má Hamilton veľké meno, no fanúšikovia sa na jeho tituly stále pozerajú cez prsty.

“Ja Lewisa hodnotím veľmi vysoko, pretože Mercedes už nie je taký dominantný ako pred nejakými tromi alebo štyrmi rokmi, keď vyhrávali pomerne ľahko. Teraz je to veľmi tesné a jeho to nijako neovplyvňuje, vždy do toho dáva sto percent. Gratulujem mu,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia