logo F1online.sk

Hamiltonov odchod ustojíme, ubezpečil finančníkov z Wall Street Domenicali

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala7. 5. 2021

Formula 1 dnes zverejnila finančné čísla za prvý kvartál tohto roka. Pozitívom je, že po katastrofálnom roku 2020 kráľovná motoršportu opäť naberá lepšiu kondíciu, čo investorov istotne potešilo. Niekoľko otázok však zostáva stále nezodpovedaných, nuž a jednou z nich je aj budúcnosť najväčšej hviezdy F1 Lewisa Hamiltona.

Počas konferenčného hovoru Stefana Domenicaliho s analytikmi z Wall Street, z ktorého čerpá i motorsport.com, odborníkov zaujímalo, aký vplyv na kondíciu F1, jej popularitu a koniec-koncov i financie bude mať odchod Lewisa Hamiltona. Brit sa totiž už tento rok môže rozhodnúť vybrať inou cestou, s Mercedesom má zmluvu len do konca roka.

“Lewis Hamilton je určite veľkým prínosom,” rozhovoril sa Stefano Domenicali, nový výkonný riaditeľ Formuly 1. “Zo športového pohľadu, z pohľadu imidžu odvádza neskutočnú prácu. Formule 1 pomáha rásť v oblastiach, ktoré s F1 špecificky nesúvisia. Formula 1 samotná je však silná. Piloti a šampióni sa raz vždy dostanú do bodu, keď môžu odísť.”

“Nevieme, čo plánuje Lewis. Vedieme s ním rozhovory, no teraz sa, samozrejme, koncentruje na aktuálnu sezónu. Ide naplno do toho, aby sa stal jediným pilotom, ktorý v histórii získa osem titulov majstra sveta,” vysvetľoval bývalý šéf Ferrari.

Lewis Hamilton sa pred pár dňami vyjadril, že nemá v úmysle zavesiť život na štyroch kolesách na klinec. Aj preto sa podujal na testovanie osemnásťpalcových pneumatík Pirelli, ktoré na monopostoch uvidíme v budúcej sezóne. Jedným dychom však dodal, že ešte nie je o ničom rozhodnuté, vraj je dosť spontánny človek.

Ani Domenicali nevie, ako rokovania medzi Hamiltonom a Mercedesom dopadnú, no nepochybuje o tom, že F1 jeho prípadný odchod ustojí. “Viete, Formula 1 je pevná, silná a nech sa už Lewis rozhodne akokoľvek, F1 na to zareaguje a pohne sa ďalej. Dobrou správou je, že ak sa Lewis rozhodne zotrvať — v čo všetci dúfame —, tak bude mať pred sebou neskutočnú sezónu s novými autami, novou výzvou. Určite by ho to mohlo zaujať.”

“Ak sa rozhodne vydať opačným smerom, dobrou správou je, že F1 má dnes plno skvelých pilotov, ktorí budú ešte silnejší. Nech už je teda Lewisovo rozhodnutie akékoľvek, budeme ho rešpektovať. Formula 1 je však naozaj pevná a silná,” uzavrel tému odchodu britského majstra Domenicali.

Súvisiace články