logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Ak sa zopakujú portugalské podmienky, budem musieť zmeniť prístup

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala6. 5. 2021

Charles Leclerc je známy tým, že keď sadne do monopostu, tak nikdy nechce ísť na pol plynu. Po Portugalsku však uznáva, že mu presne tento prístup veľmi nepomohol. Poučil sa však a ak sa ešte zopakujú podobne náročné podmienky, tak víkend odštartuje inak, tvrdí.

Leclerc minulú sobotu odjazdil najhoršiu kvalifikáciu v sezóne, keď nestíhal na Carlosa Sainza a obsadil len ôsme miesto. Monačan si po kvalifikácii sypal popol na hlavu za to, že jazdil nekonzistentne. K tomu určite prispeli i náročné podmienky, najmä klzký asfalt a nárazový vietor.

“Vtedy som hovoril najmä o tých poveternostných podmienkach, vietor bol silný. Azda som mal zvoliť iný prístup, a teda ísť víkendom krok po kroku, vybudovať si silný základ, čo som nespravil,” reflektuje víkend v Portimau Charles Leclerc.

K víkendu pristúpil ako obyčajne. “Snažil som sa tlačiť, čo to išlo, už od prvého tréningu. Trápil som sa s autom a nemal som veľkú sebadôveru, takisto som nemal základ, na ktorom by som vo zvyšnej časti víkendu mohol stavať.”

“V takých podmienkach som zaplatil daň za to, že som počas tréningov bol taký nekonzistentný. Myslím si, že v takýchto podmienkach by som mal zmeniť svoj prístup, ale na ďalšie preteky ho zatiaľ meniť nebudem,” prezradil Leclerc, ktorého by sme mali cez víkend vidieť v starej dobrej forme.

Jedna otázka však zostala nezodpovedaná: Zopakujú sa problémy Ferrari so stredne tvrdou zmesou z Portugalska? Nejazdilo sa na nej dobre Charlesovi Leclercovi a v druhom stinte ani Carlosovi Sainzovi, ktorý na nej spadol z piateho až na jedenáste miesto.

“Nemyslím si, že by sme sa mali niečoho báť,” zamyslel sa Leclerc. “Na stredne tvrdej zmesi sme určite mali problémy. Myslím, že my, piloti, sme niečo mohli spraviť lepšie. Máme však aj pár ďalších nápadov, čo by za tým mohlo byť. Momentálne to skúmame. Prezrieť dáta trvá vždy dlho, nuž práve to teraz spravíme, ale neobávame sa ničoho.”

Súvisiace články

Diskusia