logo F1online.sk

Hodgkinsonom neskončili, býci získali ďalších piatich inžinierov Mercedesu

Red Bull, ilustračné
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala6. 5. 2021

Migrácia inžinierov vo Formule 1 sa začala. Po nedávnom angažovaní Bena Hodgkinsona sa Red Bullu podarilo zlákať ďalších piatich inžinierov strieborných šípov. Vo štvrtok napoludnie to oznámila továreň v Milton Keynes.

Red Bull tak pokračuje v obsadzovaní pozícií vo svojom novom motorovom oddelení, ktorého výstavba práve prebieha v Milton Keynes. Naplnili sa tiež slová Christiana Hornera z Portugalska, kde naznačil, že po Hodgkinsonovi budú nasledovať i ďalšie mená. Koniec-koncov v tomto duchu sa vyjadril i Toto Wolff, ktorý vraj čakal, že mu Red Bull začne rozoberať tím.

Steve Blewett, bývalý vedúci výroby v Mercedese, ktorý v Brixworthe pracoval viac ako desaťročie, sa v Red Bulle stane výrobným riaditeľom. Pozíciu šéfa elektroniky pohonnej jednotky a ERS dostane Omid Mostaghimi, ktorý v Mercedese pôsobil na rovnakom poste.

Pip Clode, predtým tímlíder Mercedesu pre koncepciu pohonnej jednotky, bude zastrešovať oddelenie mechanického dizajnu ERS Red Bullu. Steve Brodie si bude plniť úlohy ako líder pracovnej skupiny pre prevádzku spaľovacieho motora. Brodie v Mercedese zastával pozíciu traťového manažéra a manažéra kontroly.

Posledným prírastkom v rodine Red Bullu je Anton Mayo. Bývalý tímlíder inžinierov Mercedesu bude šéfovať sekcii konštruktérov spaľovacieho motora.

Red Bull neozrejmil, kedy sa budú môcť noví zamestnanci zahryznúť do práce. Pripomeňme preto, že Honda plánuje Formulu 1 opustiť de facto v úvode budúceho roka po tom, čo Red Bullu odovzdá novú pohonnú jednotku.

Red Bull chce v každom prípade pokračovať podobným tempom i v najbližších týždňoch, podľa vyjadrenia tímu môžeme očakávať príchod ďalších ľudí vrátane obsadenia postu šéfa mechanického vývoja.