logo F1online.sk

Verstappen tvrdí, že v Barcelone uvidíme skutočné tempo jednotlivých monopostov

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Mirec Somoši
Mirec Somoši5. 5. 2021

Max Verstappen je vo veku dvadsaťtri rokov stále veľmi mladým pilotom, no vo Formule 1 má už viac ako šesťročné skúsenosti. Na podujatí v Barcelone absolvuje v tíme Red Bull Racing preteky s poradovým číslom sto.

Holandský pilot vstúpil do tejto sezóny veľmi dobre a zdá sa, že v boji o titul bude veľmi vážnym vyzývateľom Lewisa Hamiltona. Mladý pretekár Red Bullu mal však aj kúsok smoly, keď v Bahrajne prišiel o víťazstvo kvôli prekročeniu limitov trate. Porušovanie limitov trate ho však sprevádzalo aj v Portimau, kde kvôli ich prekročeniu prišiel o štart z pole position a následne aj o extra bod za najrýchlejšie kolo v pretekoch. Veľká cena Barcelony bude pre Verstappena už jeho stou v tíme Red Bull Racing.

„Nevedel som, že už ich bolo toľko! Asi starnem,“ žartoval pilot Red Bullu. „Užívam si, že som súčasťou tohto tímu tak dlho. Atmosféra v celom tíme je skvelá a je tu množstvo motivácie a energie. Máme skutočne dobré pracovné vzťahy, ale okrem toho si aj mimo trate veľmi dobre rozumieme a máme množstvo zábavy, takže je pre mňa veľmi príjemné byť súčasťou tímu a dúfam, že tu samozrejme budem ešte veľa rokov,“ povedal Verstappen.

Na okruh v Barcelone má Verstappen veľmi dobré spomienky, pretože práve tam si pripísal svoje prvé víťazstvo. „Barcelona vo mne zanechala špeciálne spomienky. Vaše prvé víťazstvo v F1 je veľmi emotívne a obzvlášť, keď je to pre všetkých tak trochu šok, nakoľko sa jednalo o môj debut v tíme. Nie som tak často emotívny, ale v ten deň som bol veľmi blízko slzám, rovnako aj môj otec. Hlavou vám preletí všetko možné, napr. ako ste sa dostali k Formule 1. Nebolo to všetko jednoduché, ľudia si často myslia, že keď vyhrávate, všetko vyzerá byť ľahké, ale musíte tvrdo pracovať, aby ste sa tam dostali,“ zhodnotil 23-ročný Holanďan.

Veľká cena Portugalska nebola pre Verstappena úplne ideálna a dúfa, že v Barcelone to bude iné. „Myslím si, že to pre nás môže byť dobrá trať, ale očakávam, že Mercedes bude tiež veľmi rýchly, takže to bude znova veľmi tesné a bude to závisieť od toho, kto nájde najlepšie nastavenie auta. Vieme, že Barcelona je z hľadiska gripu normálna trať, na rozdiel od Portugalska, takže tam opäť uvidíme skutočné tempo monopostov,“ dodal na záver pilot Red Bullu.

Súvisiace články