logo F1online.sk

Mercedes stráca trpezlivosť s Bottasom, vraj mu hrozí výmena

Valtteri Bottas
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király4. 5. 2021

Valtteri Bottas vstupoval do Veľkej ceny Portugalska z prvého miesta, skončil však len tretí. To, že nezdolal Lewisa Hamiltona, predstaviteľom jeho tímu pravdepodobne nevadilo, ale problém spôsobuje iná skutočnosť: nedokáže zdolávať ani Maxa Verstappena.

Britský Sportsmail teraz prišiel so zákulisnou informáciou, podľa ktorej s ním v tábore Mercedesu rastie nespokojnosť. Čoraz viac ľudí o ňom nie je presvedčených a v kokpite by radšej videli svojho domáceho pretekára Georga Russella.

Bottas pôsobí po boku Hamiltona piaty rok a za toto obdobie vyhral len deväť veľkých cien, pričom Hamilton až 44. Fín má dokonca menej víťazstiev ako Verstappen (11), aj keď vždy sedel v lepšom aute. Nuž a stačil jeden víkend, keď ho nahradil Russell a pre triumf si šiel práve spomínaný talentovaný mladík.

„V továrni je okolo Valtteriho určitý nepokoj,“ povedal inžinier Mercedesu, ktorý si neželal byť menovaný, pre Daily Mail. „Nemá na to, čo potvrdila robota, ktorú sme v Bahrajne videli odviesť Russella.“

George Russell je dlhodobým členom mládežníckej akadémie Mercedesu. V zákulisí sa hovorí o tom, že do áčkového tímu nebol povolaný len preto, aby tam nenarobil rozbroje. Bottas sa totiž vie podriadiť do pozície dvojky, ale vedel by to aj ambiciózny mladík? A nemohol by náhodou ohroziť meno, ktoré si Hamilton vybudoval?

Daily Mail dodáva, že hlavným ťahúňom zmeny by mal byť boj Mercedesu o konštruktérsky titul. Red Bull má po novom veľmi silnú dvojicu jazdcov tvorenú Maxom Verstappenom a Sergiom Pérezom. Ak by to strieborným šípom (aktuálne čiernym) nevyšlo, zamestnanci by prišli o štedré odmeny, ktoré sú viazané na konštruktérsky titul.

Spomínaný zdroj píše o tom, že Lewis Hamilton by mohol mať nového kolegu „ešte pred koncom tejto sezóny“.

Súvisiace články