logo F1online.sk

Williams potvrdzuje vysoké ambície, získal ďalšie zaujímavé meno

James Bower
© Williams
Ladislav Király
Ladislav Király4. 5. 2021

Williams získal do svojich radov ďalšiu zaujímavú posilu a opäť potvrdil vysoké ambície. Na pozíciu komerčného riaditeľa angažoval Jamesa Bowera, pričom Tim Hunt sa posunie na pozíciu marketingového riaditeľa.

Bower sa bude zodpovedať priamo výkonnému riaditeľovi Williamsu Jostovi Capitovi a starať sa bude o akcelerovanie komerčnej agendy tímu. Jeho úlohou by malo byť zabezpečenie väčšej hodnoty pre komerčných partnerov Williamsu.

James Bower strávil posledných štrnásť rokov v McLarene, pričom naposledy bol šéfom marketingovej a komerčnej stratégie McLarenu Racing. Tradičnej stajni so sídlom vo Wokingu pomohol získať niekoľko partnerov a súčasne pomohol pri preverovaní účastí v iných pretekárskych sériách.

Okrem toho bol lídrom inovatívneho prieskumu, vďaka ktorému tím lepšie pochopil potreby svojej fanúšikovskej základne. Toto všetko viedlo k nastaveniu efektívnejšej marketingovej stratégie.

„Toto angažovanie samo o sebe potvrdzuje ambície tímu ďalej rozvíjať jeho komerčné aktivity,“ povedal Jost Capito. „Prichádza k nám s množstvom cenných skúseností a teším sa na to, čo bude môcť u nás dosiahnuť.“

„Som hrdý na to, že do Williamsu Racing prichádzam v takom dôležitom okamihu tak pre tím, ako aj pre náš šport,“ uviedol James Bower. „Williams má špeciálne miesto v srdciach fanúšikov F1 po celom svete.“