logo F1online.sk

Hamilton s Verstappenom dúfajú, že férovosť sa z ich súbojov nevytratí

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 5. 2021

Súboj medzi Mercedesom a Red Bullom sa nám pomaly rozohrieva. Neprebieha pritom len na trati, ale aj pred mikrofónmi a v zákulisí. Na rozdiel od svojich šéfov sa však Lewis Hamilton a Max Verstappen správajú ako skutoční džentlmeni. Súboje na trati i vyjadrenia do médií sú zatiaľ maximálne korektné.

K prvému súboju došlo v štvrtej zákrute v Bahrajne, druhému na štarte Veľkej ceny Emilia Romagna a k ďalším dvom v portugalskom Algarve. Boli to síce všetko veľmi agresívne manévre, avšak férové, čo obaja borci dokázali oceniť.

„Všetko je to o vzájomnom rešpekte,“ povedal Lewis Hamilton. „Myslím, že obaja sme veľmi, veľmi tvrdí, ale tiež féroví. Presne to vytvára skvelé pretekanie a skvelých pretekárov. Obaja v tom budeme pokračovať, bude to čisté a úplne na hrane. Nemyslím, že niekto z nás pôjde niekde ďalej.“

Pilot Red Bullu, ktorý momentálne stráca na vedúceho muža celkového poradia osem bodov, jeho slová podčiarkol.

„Naše vzájomné súboje boli doteraz naozaj cool. Vždy je skvelé mať vedľa seba jazdca, s ktorým môžete ísť na absolútny limit, ktorému v tvrdých súbojoch môžete dôverovať. Mohli ste vidieť, že v prvých troch pretekoch to medzi nami bolo veľmi tesné, no férové zároveň,“ povedal Verstappen.

„Lewis nikdy neurobí niečo, čo by viedlo k vzájomnej kolízii. Vždy som mu plne dôveroval, že jeden druhému necháme dostatočný priestor,“ dodal Max.

Súvisiace články