logo F1online.sk

Rosberg: Max začína chápať, aký je Hamilton dobrý

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala2. 5. 2021

Obaja hlavní kandidáti na titul mali pred dnešnými pretekmi po jednom víťazstve, no túto štatistiku po nedeli strhol na svoju stranu Lewis Hamilton, opäť i s pričinením Maxa Verstappena. Nico Rosberg skritizoval Holanďana, ktorý vraj robí priveľa chýb. Myslí si tiež, že až teraz, keď má Verstappen výkonnostne podobné auto ako Hamilton, začína oceňovať Britove kvality.

Lewis Hamilton dnes Maxovi Verstappenovi uštedril cennú lekciu v 20. kole. V štrnástej zákrute sa Holanďan dopustil menších chybičiek, viackrát sa pošmykol, čo Hamilton efektívne využil hneď pred prvou zákrutou. Od tohto momentu už pred seba Red Bull s číslom 33 nepustil.

“Tak to boli fenomenálne preteky v Lewisovom podaní,” otvoril svoje hodnotenie Nico Rosberg, ktorý tento víkend stál pred kamerami Sky Sports. “Som ale trochu pobavený, pretože Max Verstappen začína lepšie a lepšie chápať, aký je Lewis Hamilton dobrý.”

Rosberg je stále jediným pilotom, ktorému sa od roku 2014 podarilo Brita poraziť. Akú má pre Verstappena radu? “Ak ho chce v boji o titul poraziť, všetko musí robiť dokonale. Momentálne však Lewis vyhráva 2:1.”

Verstappenovo manko na Lewisa Hamiltona narástlo z jedného bodu na osem. Nič ešte nie je stratené. Rosberg v sobotu viackrát označil Red Bull za favoritov na titul, no po nedeli musel zdôrazniť, že ak sa naskytne šanca vziať Hamiltonovi nejaké body, tak ju treba premeniť.

“Myslím si, že dnes by chceli vyhrať, pretože mali najrýchlejšie auto,” odpovedal Rosberg na otázku, či Red Bull bude spokojný s druhou priečkou a ich rýchlosťou v porovnaní s Mercedesom.

“Spomeňme si na včerajšiu kvalifikáciu. Bol to Max Verstappen, kto zajazdil najrýchlejšie kolo, len mu ho kvôli chybe vymazali. A zopakovalo sa to pri najrýchlejšom kole v pretekoch, Verstappenovi ho zase zmazali za to, že vyšiel za hranicu trate. Tých chýb je priveľa,” vyhlásil 35-ročný Nemec.

Súvisiace články