logo F1online.sk

Leclerc: So šiestym miestom nemôžem byť spokojný

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 5. 2021

Aj v tretích pretekoch sezóny Ferrari potvrdilo status štvrtého najrýchlejšieho auta v štartovom poli. Charles Leclerc obsadil v nedeľu šieste miesto a asi treba objektívne priznať, že piaty Lando Norris bol až príliš „na dlhú ruku“. V Maranelle tak po dnešku nemôžu byť spokojní, keďže nedokázali bodovať s oboma jazdcami, hoci auto na to rýchlosť malo.

Ferrari sa v sobotnej kvalifikácii podarilo postúpiť z Q2 na stredne tvrdej zmesi pneumatík. To malo dať Charlesovi Leclercovi strategickú výhodu do nedeľných pretekov. Napokon sa však ukázalo, že stredne tvrdé gumy neboli to pravé orechové, Monačan sa ich tak pomerne rýchlo zbavil a obul hardy.

„Obe autá sa veľmi trápili na stredne tvrdých pneumatikách,“ povedal po pretekoch zmätene Charles Leclerc. „Musíme porozumieť tomu, čo sa stalo, pretože nás to stálo pomerne dosť času. Na tvrdých sme však boli pomerne konkurencieschopní. Z jazdeckého pohľadu to bola z mojej strany najlepšia časť víkendu, pretože som sa v tréningoch a kvalifikácii veľmi trápil. V pretekoch som konečne dokázal poskladať nejaké dobré kolá.“

„Osobne som za dnešok celkom rád, ale so šiestym miestom nemôžem byť spokojný. Musíme pokračovať v práci a porozumieť tomu, čo sa stalo v prvej fáze pretekov na stredne tvrdých pneumatikách,“ povedal Leclerc.

Monačan ani dnes nestačil na Landa Norrisa, ktorý ho aj do tretice porazil. Výsledky ich tímových kolegov takisto naznačujú, že Ferrari nemá v aute toľko rýchlosti ako McLaren.

„Momentálne sú zrejme o trochu pred nami. Musíme zamakať a pokračovať v našej práci. Lando odvádza skvelú robotu a doteraz neurobil žiadnu chybu,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články