logo F1online.sk

Red Bull testuje v Silverstone, ale len s Albonom

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala25. 6. 2020

Zatiaľ posledným tímom, ktorý sa pustil do predsezónneho testovania, je Red Bull. Kvôli problémom s dodávkou pohonnej jednotky Renaultu však vo štvrtok absolvoval len filmovací deň na Silverstone. Nový monopost si vyskúšal Alex Albon, Max Verstappen na trati chýbal.

Pre inžinierov a mechanikov Red Bullu to bola vhodná príležitosť vyskúšať si pravidlá a postupy, podľa ktorých sa budú musieť kvôli koronavírusu riadiť v Rakúsku na Red Bull Ringu. V ideálnom prípade by takýto nácvik mali absolvovať obaja jazdci, ale Red Bull v tomto prípade od toho upustil.

Problémom je pretrvávajúca povinnosť podstúpiť štrnásťdňovú karanténu po príchode na územie Veľkej Británie, keďže Max Verstappen žije dlhodobo v Monaku. Sto kilometrov filmovacích jázd, čo by pre každého jazdca Red Bullu predstavovalo 17 kôl, navyše na tvrdých nesúťažných pneumatikách, nestálo za všetky opletačky s karanténou.

Po pilotoch Mercedesu, Racing Pointu, Ferrari, McLarenu, Renaultu a Alphy Tauri tak bude Max Verstappen jeden z mála bez predsezónnych jázd. V jeho prípade by do úvahy ešte prichádzali dodatočné testy v kontinentálnej časti Európy, no tie by už museli prebehnúť so starším monopostom, ktorý kvôli chýbajúcej pohonnej jednotke nevedia rozbehnúť.

“V aute F1 som nebol tri mesiace, no po piatich alebo šiestich kolách som sa do toho zas dostal. Celá tá práca v posilňovni nie je dôležitá, až kým ju neukážete na okruhu,” skonštatoval Alex Albon po štvrtkových jazdách. “Bolo veľmi fajn, že som si mohol zmerať moju kondíciu. Som s ňou spokojný.”

“A super bolo aj to, že sme sa zas stretli. S chlapcami z mojej strany garáže som v pravidelnom kontakte už od Melbourne, takže bolo ľahké sa dostať na rovnakú vlnu,” dodáva rodák z Londýna. “Nuž a pre všetkých bolo prínosné, že sme si viac zvykli na protokoly ohľadom COVIDu-19. Prebehlo to hladko.”