logo F1online.sk

Alonso: Dnes som si to prvýkrát užíval

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala30. 4. 2021

Fernando Alonso sa od svojho návratu do Formuly 1 stále len hľadá. V piatok v Portugalsku sa však možno už našiel, hovorí, že sa prvýkrát po dvojročnej prestávke v monoposte cítil naozaj dobre. To sa hneď odrazilo i na výsledkoch, hoci v Alpine zostávajú opatrní.

Španiel po posledných pretekoch v Imole uznal, že stále jazdí pod svoje možnosti. Nechcel sa však na nič vyhovárať, namiesto toho sľúbil, že spraví všetko pre to, aby bol čím skôr v stopercentnej forme.

Žeby už bola tu? “Dnes som mal vskutku dobrý deň. V aute som sa cítil najlepšie za celú túto sezónu aj v porovnaní s Bahrajnom a Imolou,” usmieval sa Fernando Alonso. “Prvýkrát v tejto sezóne som si užíval jazdenie na okruhu. V zajtrajšej kvalifikácii by však mohla byť výzvou premávka. Jedno je isté; jazdiť na tejto trati je vzrušujúce.”

Alonso uzavrel piatok so stratou len 0,383 sekundy na Hamiltona, čo stačilo na piate miesto. Esteban Ocon skončil hneď za ním, čo sú pred sobotou skvelé správy pre sklamaných fanúšikov Alpine, ktorí určite čakali od držiteľa troch vlaňajších pódií svižnejší štart.

“Bolo to dobré, dnes sme boli s autom spokojní. Ja som sa už od prvého kola cítil komfortne, príliš sme sa nechytali nastavení, pretože všetko bolo celkom OK,” pokračoval Alonso. “Držme si palce, aby sme si takú istú rýchlosť udržali aj zajtra.”

“Z pohľadu pozícií to nebude také odlišné od Imoly či Bahrajnu. Nemyslím si, že by sa v poradí objavili veľké zmeny, máme za sebou len iný piatok, možno sme zvolili na rozdiel od ostatných tímov iný prístup. Ale celkovo som s piatkom spokojný, zajtra toho ukážeme ešte viac,” odkázal bojovne naladený majster sveta z rokov 2005 a 2006.

Esteban Ocon môže byť takisto spokojný. A veruže aj je. “Naša dnešná rýchlosť bola dosť dobrá, ale zajtra to bude tesné. Ak by sme zajtra boli tu, tak by som bol veľmi šťastný, avšak stále je len piatok. Určite budeme pracovať na tom, aby sme auto ešte zlepšili, porozumeli mu a vytiahli z neho čo najviac. Tu a tam neustále nachádzame nejaké drobné zisky, čo je veľmi pozitívne. To isté musíme spraviť zajtra.”

“Sme optimisticky naladení, aj Fernando je veľmi rýchly. Máme teda dôvod na radosť, sme na dobrej pozícii zajtra zabojovať,” uzavrel.

Rýchlosť Alpine zaujala Landa Norrisa, ktorý tento víkend pridal do okruhu bezprostredných súperov McLarenu aj tento francúzsky tím. Jeho pretekového riaditeľa Davida Brivia to teší, no podobne, ako to zvykne robiť jeho kolega z McLarenu Andreas Seidl, aj on tlmí očakávania.

“Myslím si, že pre náš tím to bol dobrý piatok. Avšak, bol to len piatok, nebudeme sa príliš detailne pozerať na listinu s časmi,” reaguje Brivio. “Ráno sa nám na oboch autách podarilo otestovať pár vecí, v druhom tréningu sme absolvovali dlhé jazdy na oboch zmesiach a nazbierali dáta a informácie na preteky.”

Pochvalu si vyslúžili i Alonso s Oconom. “Naši piloti odviedli dobrú prácu; Fernando Alonso tu v monoposte F1 sedí prvýkrát, takže si aj trochu zvykal na trať. Esteban zas jazdil v oboch tréningoch veľmi konzistentne. Bol to pozitívny štart do víkendu. Aj naďalej budeme tvrdo pracovať a v priebehu nasledujúcich dvoch dní uvidíme, ako sa to vyvinie.”

Súvisiace články