logo F1online.sk

V Red Bulle majú jasno: Pred zajtrajškom nás čaká nejaká práca

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 4. 2021

Ak bol okruh v portugalskom Algarve v minulosti niečím špecifický, tak svojim hrboľatým asfaltom. Aj pre potreby Formuly 1 teda padlo rozhodnutie trať preasfaltovať. A ak bude tento okruh niečím známy v budúcnosti, tak zrejme svojim klzkým asfaltom. Zvládnuť tamojšie podmienky môže byť pred kvalifikáciou a pretekmi kľúčové, čo si dobre uvedomujú aj v tíme Red Bull.

„S asfaltom tu v Portimau to je opäť veľmi zložité,“ povedal po piatku Max Verstappen. „Je strašne klzký, samozrejme, že to platí pre všetkých rovnako, ale jazda nie je práve zábavná. Pocit z auta bol celkovo dobrý, ale pred zajtrajškom ešte máme nejakú prácu.“

„Pneumatiky sa v porovnaní s minulým rokom zmenili a autá kvôli novým pravidlám stratili časť prítlaku. Je to trochu škoda, pretože teraz je to všetko o tom, ako si pripravíte gumy. A tak by to byť nemalo,“ dodal holandský pretekár.

Sergio Pérez vo voľných tréningoch opäť trochu zaostal za tímovým kolegom. Podobne ako Verstappen a mnohí ďalší, aj on sa posťažoval na podmienky v Algarve.

„Pokiaľ ide o asfalt, tak je to tu veľmi podobné ako minulý rok. Je dosť náročné prinútiť pneumatiky pracovať. Myslím, že našou hlavnou úlohou bude pochopiť pneumatiky a ich správanie,“ povedal po piatku Sergio Pérez. „Tempo na stredne tvrdých pneumatikách bolo podľa mňa dobré, no keď sme prezuli na mäkké, nedokázali sme zajazdiť poriadny čas. Musíme to zanalyzovať a prísť na to, čo sa stalo. Snáď sa nám to do kvalifikácie podarí vyriešiť.“

Red Bull dnes v Portugalsku predstavil upravenú podlahu a zmenené bočnice, čím len potvrdil svoje slová o tom, že bude v tomto roku agresívne vyvíjať. Na rad ďalších menších či väčších zmien sa môžeme tešiť aj na nasledujúcich podujatiach.

„Táto trať je veľmi odlišná, takže je náročné porovnávať pocity v aute v Portimau a v Imole. Všetko je tu o trochu náročnejšie a prítlak je o čosi slabší. Myslím si však, že máme celkom dobré tempo a podľa mňa budeme bojovať o pole position,“ povedal na margo vylepšení mexický pretekár.

Súvisiace články