logo F1online.skF1online.sk

Pérez o Imole: Prekvapil som samého seba

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko28. 4. 2021

Mexický pretekár zaznamenal v Imole štart z prvého radu po prvýkrát v jeho kariére a podľa jeho slov prekvapil aj samého seba. Nelichotivý výsledok, bez bodov v samotných pretekoch, však už vníma ako nepremenenú príležitosť.

Pérez preveril v kvalifikácii v Imole svoj monopost Red Bull RB16B a za prvým Lewisom Hamiltonom na Mercedese zaostal len o 0,035 sekundy. Aj vďaka tomu mohol Mexičan zaznamenať svoj prvý štart z prvého radu v kariére. Hneď za ním skončil jeho tímový kolega Max Verstappen so stratou len 0,057 sekundy.

„Bol som veľmi spokojný s mojím výsledkom v prvom rade po kvalifikácii v Imole,“ uviedol Pérez pred nadchádzajúcou Veľkou cenou Portugalska 2021. „Myslím si, že som dokonca prekvapil samého seba, že som taký rýchly už počas môjho druhého víkendu v Red Bulle a že dokážem z auta vyťažiť maximum za taký krátky čas.“

„Keď sa na to pozerám spätne, myslím si, že schopnosť prispôsobiť sa tak odlišnému autu a štýlu jazdy mi dodá určite veľkú dôveru a ukázalo mi to, že sa dokážem dobre prispôsobiť. Začínam autu rozumieť a to bolo hlavné pozitívum,“ hodnotí mexický pretekár v službách Red Bullu.

„Môžete to vidieť s každým, kto tento rok zmenil tím. Kým sa rozbehnete, vyžaduje si to čas,“ dodal Sergio Pérez. „Všetci sú dobrí, všetci sú mimoriadne rýchli, je to len proces, ktorým si musíte prejsť, kým vám to všetko príde prirodzené. Dúfajme, že to v niekoľkých úvodných pretekoch sezóny dosiahneme.“

Podľa mexického pretekára to mohlo v Imole skončiť aj ziskom prvých dvoch miest pre Red Bull. Jeho tímový kolega Max Verstappen zaznamenal dominantné víťazstvo a Pérez dúfa, že lepší výsledok ako jeho piate miesto z úvodných pretekov sezóny, príde už v tento víkend v Portugalsku.

„Imola bola premárnenou príležitosťou, pretože si myslím, že sme to mali dokončiť na prvých dvoch miestach, ale dúfajme, že to dosiahneme tento víkend,“ povedal Pérez. „Imola je dosť ťažký okruh na to, aby ste sa dostali na vrchol a vyťažili maximum, najmä ak ste nedávno vymenili tím, ale dúfam, že v Portugalsku tam budem a dostanem z auta všetko.“

„Vieme, čoho je auto schopné, a cieľom je využiť svoj potenciál. Pozitívom je, že máme tempo, len musíme pokračovať v budovaní našej formy a musíme urobiť ďalší krok vpred,“ uzavrel 31-ročný Mexičan.

Súvisiace články

Diskusia