logo F1online.sk

Verstappen je presvedčený, že spolupráca s Pérezom je v boji proti Mercedesu nevyhnutná

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Mirec Somoši
Mirec Somoši23. 4. 2021

Max Verstappen má doposiaľ veľmi silný štart do sezóny, čo vo fanúšikoch Red Bullu vyvoláva pocit, že Holanďan bude schopný bojovať o titul. Pilot Red Bullu si však uvedomuje, že v boji o titul zohrá významnú úlohu aj jeho tímový kolega Sergio Pérez.

Red Bull zažíva nesmierne podarený úvod sezóny. Len málokto predpokladal, že sa im podarí postaviť konkurencieschopné auto, ktoré dokáže porážať Mercedes. Verstappenovi uniklo víťazstvo v Bahrajne kvôli zbabranej stratégii a limitom trate, no chuť si napravil hneď na ďalšom podujatí v Imole. Mierne sklamaný bol jeho kolega Sergio Pérez, ktorý síce zaznamenal fantastický kvalifikačný výsledok, no preteky sa mu vôbec nevydarili. Verstappen verí, že Pérez môže byť kľúčovou súčasťou v boji proti Mercedesu.

„Naozaj dúfam, že do boja proti Mercedesu pôjdeme spoločne. Tento fakt im to bude sťažovať, pretože keď máte dve autá bojujúce proti jednému, bude to vždy o niečo ťažšie pre to jedno auto. Na konci dňa sa len musíme ubezpečiť, že máme stále najrýchlejšie auto a tým pádom sa nemusíme báť, že by na nás vytiahli undercut alebo niečo iné. Mali by sme sa len snažiť od nich jazdiť čo najďalej,“ zhodnotil Verstappen.

Holanďan teda naznačuje, že by rád dominoval tak, ako to bolo v minulých rokoch v podaní Lewisa Hamiltona a Mercedesu, kedy súperom len zriedkavo dali šancu na nejaké strategické manévre. Pilot Red Bullu bol veľmi blízko k víťazstvu aj v Bahrajne, no porušil traťové limity a komisári boli nekompromisní. Z tohto momentu sa však Verstappen chce poučiť a zobrať si z toho čo najviac pozitívnych vecí.

„Z výsledku v pretekoch sme boli trochu sklamaní,“ uviedol na margo druhého miesta v Bahrajne. „Na druhej strane však vidím aj množstvo pozitív, pretože minulý rok by sme boli veľmi radi, ak by sme sezónu začali takto, no teraz sme z toho sklamaní. Pred nami je však ešte stále dlhá sezóna,“ povedal 23-ročný Holanďan.

Pilot Red Bullu na margo svojich titulových šancí uviedol: „Je to tímová práca. Samozrejme, snažím sa byť čo najlepší, tím sa snaží byť čo najlepší a to je cesta, ako môžeme vyhrať šampionát.“

Súvisiace články