logo F1online.sk

Ocon je s výsledkom v Imole spokojný, Alonso kritizuje trojdňové predsezónne testy

Fernando Alonso pred Estebanom Oconom
© Alpine
Mirec Somoši
Mirec Somoši23. 4. 2021

Tímu Alpine sa podarilo v Imole dvojnásobne zabodovať, z čoho musia mať veľkú radosť, najmä ak vezmeme do úvahy nepodarený víkend v Bahrajne. Je však pravdou, že hlavne Alonso sa v premenlivých podmienkach veľmi trápil a francúzsky tím stále nemá takú výkonnosť, ako pred sezónou očakávali.

S príchodom Fernanda Alonsa do tímu Alpine sa Esteban Ocon dostal pod mierny tlak, nakoľko Španiel je známy tým, že dokáže svojich tímových kolegov doslova zničiť. Francúz však môže byť mierne spokojný, v Imole sa mu darilo oveľa lepšie, v kvalifikácii bol rýchlejší a preteky dokončil na deviatom mieste, zatiaľ čo Alonso skončil na desiatej pozícii len v dôsledku trestu pre Kimiho Räikkönena.

Tím Alpine priniesol do Imoly menšie aerodynamické vylepšenia a s dosiahnutými výsledkami panovala všeobecná spokojnosť. Ocon chce na tejto pozitívnej vlne pokračovať a získať kvalitný výsledok aj v Portimau. „Myslím si, že máme svoje miesto v top desiatke, to je dnes zrejmé. Mám pocit, že dnes sme mali potenciál byť na siedmom alebo ôsmom mieste, tempo bolo skutočne solídne najmä v suchých podmienkach,“ zhodnotil Francúz preteky v Imole.

„Boli sme rýchlejší ako Sauber (Alfa Romeo, pozn. red.). Nie sme tam kde sme chceli byť, ale s vylepšeniami ktoré sme priniesli, sme urobili krok vpred. V aute sme sa cítili dobre a áno, v ďalších pretekoch chceme získať ďalšie body,“ dodal Ocon.

Fernando Alonso v roku 2005 ovládol podujatie v Imole, no po tohtoročnej veľkej cene nežiaril šťastím. „V 63. kole som sa cítil oveľa lepšie ako v prvom, najmä kvôli skúsenostiam, ktoré som počas pretekov získaval. Nepodal som však dobrý výkon,“ zhodnotil dvojnásobný majster sveta.

Veľkým problémom podľa Španiela je, že predsezónne testy trvali iba tri dni a je veľmi náročné sa po dvojročnej prestávke dostať späť do tempa.

„Ľudia musia pochopiť, že keď idete hrať tenisový zápas na Roland Garros alebo Wimbledon, na danom povrchu musíte potrénovať a prispôsobiť sa rozličným veciam. Vo Formule 1 sme absolvovali tri dni v Bahrajne, jeden a pol dňa pre každého pilota. Je to ako pripravovať sa na olympijské hry bez akéhokoľvek tréningu, to je to, čo tu robíme,“ zhodnotil Alonso.