logo F1online.sk

Binotto: Sme na správnej ceste, dôkazom toho je naša frustrácia

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala21. 4. 2021

Ferrari sa podarilo bodovať s oboma autami už druhýkrát v rade. Z podobného úspechu sa Scuderia tešila naposledy po Mexiku 2019, no i napriek tomu odchádzal Mattia Binotto z Imoly čiastočne frustrovaný. Hovorí, že je to dobrým dôkazom toho, že sa Maranello konečne vrátilo na správnu koľaj.

Z čoho mohol byť Mattia Binotto frustrovaný? Carlos Sainz obsadil piatu priečku, Charles Leclerc skončil ešte o jedno miesto vyššie. Takéto výsledky by vlani boli vykúpením. Ferrari navyše potvrdilo, že rýchlostne medziročne získalo.

“Na úplne inej trati a v úplne iných podmienkach ako na prvých pretekoch sezóny tento výsledok potvrdil, že sme sa vydali správnym smerom,” hodnotí štart do sezóny Mattia Binotto. “Fakt, že nie sme spokojní s tým, že sme nedokázali aspoň jedného jazdca dostať na pódium, je toho dôkazom. Môžeme však s určitosťou povedať, že výsledky týchto dvoch pretekov sú pozitívne.”

“Už od druhej polovice sezóny 2019, konkrétne od pretekov v Japonsku a Mexiku, sme nemali oboch pilotov na bodovaných priečkach v dvoch po sebe idúcich pretekoch. Takto musíme pokračovať a ukázať, že vieme, ako sa zlepšiť,” vyhlásil Binotto motivačne.

Pohľad na poradie v šampionáte i na rýchlosť monopostov naznačuje, že o tretiu priečku v konštruktéroch si to rozdajú McLaren a Ferrari, ktoré na súperov z Wokingu stráca sedem bodov. Po minulom roku je to skvelá vizitka pre Maranello.

“Myslím si, že naše tohtoročné auto funguje tak, ako sme čakali. Naše dáta korelujú, čo je skvelé,” pokračuje švajčiarsky rodák. “Medzitým sme sa prepli na rok 2022, takže tím sa už koncentruje na budúcu sezónu.”

“Stále však na aute prebieha vývoj. Naším cieľom pre túto sezónu je dokázať, že vieme robiť pokroky vo všetkých oblastiach. Myslím si, že sa nám to môže podariť. Ide tu o mentalitu, ktorá ukazuje, že vieme robiť pokroky. No už teraz som spokojný s naším zlepšením a s tým, že sme v tesnom súboji s McLarenom o tretie miesto,” uzavrel Binotto.