logo F1online.sk

Som zo seba sklamaný, povzdychol si Pérez

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala19. 4. 2021

Jeden z hrdinov sobotňajšej kvalifikácie v nedeľu našiel svoj kryptonit: boli ním najmä náročné podmienky. Sergio Pérez sa už od začiatku pretekov nechytal na svojho kolegu, neskôr mal i technické problémy, nuž a definitívny ortieľ si podpísal porušením pravidiel. Mexičan po pretekoch so sklonenou hlavou konštatoval, že takto si svoju druhú súťažnú nedeľu v sezóne nepredstavoval.

Kým Max Verstappen vpredu bojoval o víťazstvo, Pérez mal na mokrej trati problém udržať monopost pod kontrolou. Počas výjazdu bezpečnostného vozidla vyšiel mimo trať v zákrute Piratella, pričom ho stihli predbehnúť dvaja piloti. Mexičan sa na svoju pozíciu vrátil, no to bola chyba. Za tento počin ho komisári odmenili 10-sekundovým trestom.

Mexičan sa však aj napriek tomu udržal v boji o pódiové priečky. Po červenej fáze bol štvrtý za Landom Norrisom a Charlesom Leclercom, no len do 38. kola, keď opäť chyboval v šikane Villeneuve. Tam sa jeho nádeje skončili.

“Dnes na to nemám veľmi čo povedať, pokašľal som to,” zhodnotil svoju veľkú cenu Pérez. “Som zo seba sklamaný, tímu mi je veľmi ľúto. Nebol som tam, kde by som mal byť. Podmienky boli veľmi ťažké, kvôli čomu som mal problém dostať moje pneumatiky na potrebné teploty, preto sa s autom jazdilo s ťažkosťami.”

“Počas jazdy za bezpečnostným vozidlom som stratil kontrolu nad autom. Vyšiel som z trate a potom sa vrátil. Samozrejme, predbehol som tie autá, takže si myslím, že penalizácia bola fér. Vtedy som si však pomyslel, že dobre, síce som spravil chybu, ale udržal som si pozíciu. Nebolo to tak,” rekapituluje Mexičan, ktorý po všetkých penalizáciách obsadil len jedenástu priečku.

A čo problémy s volantom? Réžia nám ponúkla vysielačkovú komunikáciu medzi ním a tímom, v ktorej konštatoval, že sa volant “hýbe sám od seba”. Po tom, ako si Pérez odpykal desaťsekundový trest, dostal nový. “Mali sme s ním problém, stále sa to menilo. Sám od seba sa dosť hýbal, nuž sme ho museli vymeniť,” vysvetlil.