logo F1online.sk

Wolff o Russellovi: Mal pred sebou Mercedes, na to nemal zabúdať

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala19. 4. 2021

Toto Wolff sa pri prvom rozhovore pre Sky Sports ešte usmieval a dokonca vtipkoval. Avšak, po opadnutí prvotného nadšenia z prekvapujúceho výsledku Lewisa Hamiltona sa ku kolízii Valtteriho Bottasa s Georgom Russellom vrátil, tentoraz s oveľa ostrejšími vyjadreniami na adresu mladíka z Williamsu, ktorého kariéru osobne manažuje.

George Russell bojoval o svoje prvé body vo Williamse. Keď pred sebou zbadal Valtteriho Bottasa na gumách, ktoré sa ešte nedostali do pracovného okna a navyše mal DRS, rozdiel v rýchlostiach bol markantný. Nasledovala však kolízia, z ktorej Russell obviňoval fínskeho pretekára. Vraj bol taký agresívny preto, že sa ho snažil predbehnúť práve Russell nárokujúci si na jeho sedačku.

“V živote sa nikdy nevyskytne situácia, za ktorú by bola jedna strana zodpovedná úplne a druhá vôbec. Celá tá situácia sa nikdy nemala stať,” konštatuje Toto Wolff. “Valtteri mal zlých úvodných 30 kôl a nemal tam byť. George sa však nikdy nemal pustiť do takéhoto manévra, keď vezmeme do úvahy, že trať len schla.”

Má to i iný dôvod; vyradiť auto svojho chlebodarcu jeho kariére určite nepomôže. “Znamenalo to riskovať a auto pred ním bol Mercedes. Jazdec pri svojom vývoji, taký mladý jazdec, nikdy nesmie stratiť túto globálnu perspektívu. Takže áno, má sa ešte čo učiť.”

Na margo Russellovho obvinenia na adresu Valtteriho Bottasa Wolff zareagoval slovom “hovadina”. “Musíte vidieť, že pred vami je Mercedes a je mokro, vtedy je s predbiehaním spojené riziko. Šance neboli v jeho prospech, keď trať schla. Nechcem, aby sa nám niečo snažil dokázať, pretože po piatich rokoch, čo Valtteriho poznám, viem povedať jedno: nesnaží sa nám nič dokázať.”